‘Onrustig einde van de horecadienst. Publiek dwingend naar huis gestuurd. Rust keerde toen weder. Twee aanhoudingen voor belediging en dronkenschap’, zo twitterden agenten vanmorgen vroeg.
Veel uitgaanspubliek bleef vannacht hangen op de Zeugstraat en dat leidde tot wat vechtpartijtjes. Politieagenten haalden de groepen uit elkaar en vorderden hun vertrek, om de rust te doen weerkeren. Een man was volgens de politie zo dronken dat hij tegen een gevel stond te urineren. De man, een 52-jarige Gouwenaar, werd aangehouden voor wildplassen.
Een andere Gouwenaar (21) zocht volgens de politie de confrontatie met een andere bezoeker op de Zeugstraat. Hij beledigde daarbij de agenten. Daarop werd ook hij gearresteerd. Nog wat andere, kleine opstootjes konden in de kiem worden gesmoord.


Bij een alcoholcontrole op de Goudse Poort bleken drie automobilisten tijdens de Kerstborrel teveel te hebben gedronken. Ze werden bekeurd. Het waren de uitzonderingen. De andere 525 autobestuurders die moesten blazen op het terrein van het Shell-benzinestation, bleven onder de toegestane promillage.