De politie heeft dinsdagmorgen met zes aanhoudingen en acht doorzoekingen in woningen in Boskoop, Waddinxveen en Gouda een crimineel netwerk opgerold. Drie aanhoudingen waren in Boskoop, twee in Waddinxveen en één in Gouda.
Alle aangehouden personen zijn tussen de 18 en 23 jaar. De groep zou bestaan uit twee netwerken die met elkaar verstrengeld zijn geraakt. De bende bestaat uit tientallen jongens.
De aangehouden personen worden verdacht van het plegen van diverse strafbare feiten, waaronder woninginbraken. De aanhoudingen moeten een einde maken aan een reeks van inbraken en diefstallen van de jongerengroep. De actie was gericht op de ‘harde kern’. De personen maken deel uit van een groep overlast gevende jeugdgroep. Politie en Openbaar Ministerie sluiten meer aanhoudingen niet uit. De recherche doet verder onderzoek. De verdachten zitten nog vast en zijn in verzekering gesteld.
Strafrechtelijke aanpak
Politie en Openbaar Ministerie zijn al sinds de zomer bezig met de strafrechtelijke aanpak van criminele jongeren in Waddinxveen en Boskoop. Een aantal jongeren is al gestraft of wordt momenteel strafrechtelijk vervolgd. De aanhoudingen en doorzoekingen van dinsdag zijn onderdeel van de stevige, brede aanpak van de jeugdoverlast en -criminaliteit die politie en Openbaar Ministerie sinds maanden inzetten op deze groep. De politieactie is ook het begin van allerlei trajecten die moeten voorkomen dat andere jongeren ook het criminele pad kiezen.