De Nederlandse schaatsbond KNSB heeft in de Gouwenaar Herman de Haan een nieuwe directeur-bestuurder gevonden. De 57-jarige De Haan volgt Piet Geurts op, die deze functie afgelopen jaar op interim-basis vervulde. Als directeur-bestuurder voert De Haan het management van de KNSB aan, met een raad van toezicht boven zich.

De Haan woont in Gouda en heeft ruim twintig jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening. Hij was onder meer CEO van het Nederlandsch Octrooibureau en managing director van advocatenkantoor Van Doorne en OgilvyOne, een internationaal bureau voor marketingcommunicatie. Daarnaast was hij tien jaar bestuurslid van de stichting KiKa, Kinderen Kankervrij.

De Haan is gewend te werken in organisaties met vele stakeholders. ,,In de schaatssport is de afgelopen tijd veel energie gestopt in het uitzetten van een gezamenlijke koers waar alle betrokkenen mee verbonden kunnen zijn: samen voor het schaatsen. Ik zal mij ten volle inzetten om dat proces verder vorm te geven, met als doel het plezier en de trots die het schaatsen geeft, verder te vergroten”, aldus De Haan.

De nieuwe directeur-bestuurder, getrouwd en vader van drie kinderen, heeft als hobby’s onder meer mountainbiken en hardlopen. In de schaatssport is hij een nieuw gezicht.

,,Wij zijn verheugd met de komst van Herman de Haan, een ervaren directeur-bestuurder”, zegt Pieter de Kroon, voorzitter van de Raad van Toezicht van de KNSB. ,,Als bond zijn wij op aarde om ontwikkelingen binnen de schaatssport te faciliteren, stimuleren en waar nodig te initiëren. Wij zijn ervan overtuigd dat Herman op inspirerende wijze leiding zal geven aan de KNSB, als bond die dienstbaar is aan de gehele schaatssport.”

De KNSB moet nu alleen nog een opvolger aanstellen voor technisch directeur Arie Koops, die na twaalf jaar vertrekt. Die procedure zit volgens de bond in de afrondende fase.