De politie heeft zondag 23 oktober om 04u15 een 25-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van zware mishandeling in een uitgaansgelegenheid. In het pand was een ruzie en een vechtpartij ontstaan, waarbij de verdachte een glas had gegooid in het gezicht van een 20-jarige man uit Utrecht. De verdachte maakt deel uit van de Gouda Top60 lijst.

De man was door de beveiliging uit de gelegenheid aan de Zeugstraat gezet. Agenten zagen de verdachte en de beveiliger buiten lopen en namen de verdachte over van de beveiliger om hem naar het bureau te brengen. De politie doet verder onderzoek.
Aanpak Top60
De Goudse Top60 aanpak richt zich op de vaak jonge criminelen, die verantwoordelijk zijn voor de meeste inbraken en andere High Impact Crimes. De Top60 aanpak beoogt om, in de meest hardnekkige dossiers van criminele personen in Gouda een doorbraak in het gedrag van de dader te bewerkstelligen. Dit gebeurt door middel van een combinatie van ‘lik-op-stuk’, toegesneden zorg en instroombeperking. In de Top60 aanpak werken diverse partners samen.