Bij De Goudse Schouwburg hebben ze donderdag weer wat te vieren.
Donderdagmiddag gaat de schouwburg namelijk alweer de vijfde jaargang in met haar Donderdag Matinees (DoMA). En wel met de voorstelling ‘Mata Hari’ (zie hieronder).
,,Het is ons vijfjarige jubileum en de eerste DoMa van dit seizoen,  daarom hebben we om 14u00 taart voor onze bezoekers en onze programmeurs”, aldus Anya Tuit, hoofd marketing en PR bij De Goudse Schouwburg.
De donderdagmiddagvoorstellingen in de Kleine Zaal, zijn er speciaal voor theaterliefhebbers die tijd en zin hebben om ook overdag uit en naar het theater te gaan.
Programmeurs
De programmeurs komen van buiten af. ,,Ze moeten zich voor twee seizoenen aan de schouwburg willen binden en zoveel als mogelijk betrokken zijn bij het begeleiden en de promotie van de uiteindelijk gekozen voorstellingen”, zegt Tuit.
Samen met schouwburg-directeur Nel Oskam buigen de programmeurs zich ieder seizoen over het uitgebreide aanbod om hieruit uiteindelijk vijf voorstellingen te selecteren. De programmeurs ontvangen hiervoor omschrijvingen van diverse voorstellingen waaruit ze een keuze mogen maken.  Tuit: ,,We gaan voor een divers programma van theater, cabaret, muziek en kleinkunst, zodat er voor iedere theaterliefhebber minimaal één voorstelling bij zit naar hun smaak.”
Publiciteitscampagne
,,Als het uiteindelijke aanbod van de voorstellingen is vastgesteld, bepalen we de publiciteitscampagne. De programmeurs en het team van De Goudse Schouwburg gaan dan aan de slag om de voorstelling te promoten. Zo worden de matinees samen met het reguliere aanbod aangeboden in de seizoenbrochure”, besluit Anya Tuit.

Over de voorstelling Mata Hari van Tet Rozendal
100 jaar na de executie van Mata Hari worden in deze muzikale theatervoorstelling de dossiers heropend. Wellicht wordt dan eindelijk duidelijk of Grietje Zelle wel of niet onschuldig was. Juist nu krijgt de legendarische Mata Hari opnieuw een stem. De eigenzinnige artieste Tet Rozendal maakt u deelgenoot van haar zoektocht naar het leven van de mysterieuze en verleidelijke vrouw, en ook van de zoektocht naar de Mata Hari in zichzelf. Een zoektocht met de intrige van een spionageschandaal, met een zucht Parijse ooh-la-la en een vleug mystiek uit Nederlands Indië. Wat bezielde Grietje Zelle uit Leeuwarden toch? Beleef een zinderende middag met Mata Hari.

Deze verleiding hoeft u niet te weerstaan!

Website: www.tetrozendal.com