Dankzij de inzet van de SP en met steun van de voltallige gemeenteraad heeft de Goudse Reddingsbrigade eindelijk een nieuw onderkomen voor haar vaar- en voertuigen. Onlangs werd bekend dat de Goudse Reddingsbrigade een nieuw onderkomen krijgt aan de Keerkring. De plek schuin tegenover de brandweerkazerne wordt voor vijf jaar gehuurd, met een optie voor nog eens vijf jaar. Hiermee komt een eind aan een zoektocht van vier jaar. Vandaag kreeg de Goudse Reddingsbrigade daadwerkelijk de sleutels van het nieuwe verblijf.


De Goudse Reddingsbrigade vroeg de gemeente in de zomer van vorig jaar om hulp omdat de huidige stalling te klein werd. De twee loodsen in Reeuwijk puilen uit, waardoor duur materieel buiten moet staan. Ze wilde dat de gemeente mee zocht naar een andere plek of dat ze een financiële vergoeding zou krijgen voor de huur van extra stallingsruimte.
In juli 2015 steunde de volledige gemeenteraad een motie van de SP waarin gevraagd werd een passende oplossing te vinden voor de Goudse Reddingsbrigade. Sinds november 2014 werken SP raadsleden Hans van Dijk en Lenny Roelofs al in de raad aan een oplossing voor de stalling van de water- en voertuigen van de Goudse Reddingsbrigade. ,,Immers het werk dat de Goudse reddingsbrigade doet is van levensbelang. We zijn blij dat de motie nu eindelijk wordt uitgevoerd. Dit is een feestje waard”, aldus Hans van Dijk van de SP.