De sporters die op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro medailles hebben gewonnen, zijn woensdag door koning Willem-Alexander en prinses Margriet op Paleis Noordeinde in Den Haag ontvangen. Bij het selecte gezelschap waren ook de Goudse medaillewinnaars Ronald Hertog, Duncan van Haaren en Stephen de Vries.
De koning en de prinses namen uitgebreid de tijd om met de sporters te praten. Na afloop ging het hele gezelschap op het bordes op de foto. De koning spoorde belangstellenden die buiten de hekken van het paleis stonden aan om te applaudisseren voor de medaillewinnaars.
Zie ook http://nos.nl/ps2016/artikel/2133672-koning-willem-alexander-met-paralympische-sporters-op-de-foto.html

Daarvoor werden de medaillewinnaars nog gehuldigd in de Grote Kerk in de Hofstad. Onder anderen vicepremier Lodewijk Asscher, staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en de voorzitter van het Nederlands Paralympisch Comité, Wim Ludeke, spraken de sporters toe. ,,Jullie hebben er kei- en keihard voor gestreden. Bloed, zweet en trainen. Namens het hele kabinet en heel Nederland bedankt voor de mooie sportmomenten en de enorme medailleoogst”, zei Asscher onder meer in een toespraak.
Dinsdag was de huldiging van alle paralympische sporters in Utrecht.
De paralympische ploeg pakte in Rio 62 medailles: 17 keer goud, 19 keer zilver en 26 keer brons. Daarmee werd Nederland zevende in het medailleklassement.
Het is nog niet bekend of en wanneer de gemeente Gouda de medaillewinnaars in het zonnetje zet.