Presentatrice Marieke Elsinga heeft op het Gouden Televizier-Ring Gala de talentenprijs gewonnen. De 31-jarige Goudse kreeg de voorkeur boven Anna Nooshin en Özcan Akyol. Elsinga ontving haar award uit handen van filmregisseur Martin Koolhoven.


Elsinga is momenteel te zien in het survivalprogramma Expeditie Robinson, dat meedong naar de Gouden Televizier-Ring. De Goudse, afkomstig van radiozender Qmusic, werd bekend als opvolgster van Luuk Ikink bij RTL Late Night en gaat tegenwoordig regelmatig als verslaggeefster op pad voor RTL Boulevard.


Eva Jinek en Wilfred Genee werden onderscheiden met de Zilveren Televizier-Ster 2017. Het Nederlandse publiek verkoos het tweetal tot beste tv-presentatoren. Jinek kreeg de prijs uit handen van Spoorloos-presentator Derk Bolt. Voetbal Inside-presentator Genee kreeg de prijs van meervoudig winnares Chantal Janzen.
Zondag met Lubach is volgens de tv-kijkers het beste televisieprogramma van het jaar. De satirische nieuwsshow won met 47 procent van de stemmen de felbegeerde Gouden Televizier-Ring tijdens de 52ste editie van het gala. Robert ten Brink reikte de prijs uit aan Arjen Lubach.
De andere genomineerde programma’s waren Beste zangers en Expeditie Robinson. Vorig jaar ging de Gouden Televizier-Ring naar Floortje Dessing voor haar programma Floortje naar het einde van de wereld.
Beste televisieacteur
Jeroen van Koningsbrugge ontving de Zilveren Televizier-Ster voor beste televisieacteur. Bij de vrouwen won Angela Schijf opnieuw voor haar rol van Eva van Dongen in de politieserie Flikken Maastricht. Het jeugdprogramma Brugklas (AVROTROS) legde beslag op de Gouden Stuiver. Voor Brugklas was het al de derde nominatie op rij.

We duimen voor Marieke…