De voorbereidingen voor de 61ste editie van Gouda bij Kaarslicht zijn in volle gang.

De twintig meter hoge kerstboom is vrijdag 9 december op de Markt neergezet en wordt zaterdag voor het eerst dit jaar door bewoners en bezoekers van de stad zelf versierd met zelfgemaakte of eigen meegebrachte kerstballen en (kerst)versiering. Zo staat de boom symbool voor verbinding in de stad, het thema van deze editie van Gouda bij Kaarslicht, de Lichtjesparade en Candle Light Shopping op 23 december.

Op vrijdag 9 december kwam de boom rond half 9 in Gouda aan en werd feestelijk binnengehaald door kinderen van de Casimirschool. Kraanbedrijf Nederhoff bracht de boom van de Kop van de Kleiweg naar de Markt. Medewerkers van Cyclus brachtenn eerst de lichtjes aan, waarna kinderburgemeester Yassine de ster op de boom plaatste. Nu de boom recht op zijn vertrouwde plaats is gezet, kan het versieren beginnen.

Leerlingen van ZMLK-school de Ark hangen als eerste (in samenwerking met Cyclus) zelfgemaakte ballen in de boom.

Ondertussen zijn bewoners van onder meer de Ronssehof al een poosje bezig om kerstballen te breien.

Zaterdag 10 december was het de beurt aan de Gouwenaars. Tussen 10 en 15u00 mocht iedereen onder begeleiding van Cyclus meehelpen de boom te versieren met zijn meegebrachte kerstspullen.

Er werden ter plekke ballen en sterren gehaakt en rond het middaguur was er warme erwtensoep voor iedereen die meewerkte. De vrijwilligers van Stichting Gouda bij Kaarslicht stonden klaar om de spullen in ontvangst te nemen en zorgden ervoor dat de aangeleverde materialen gesorteerd en brandveilig gemaakt werden.

De boom is derhalve klaar en gereed voor Gouda bij Kaarslicht, komende vrijdag 16 december.

Reageer op dit artikel