IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt’ is een initiatief van de KNSB waarbij de tijdelijke kunstijsbanen in dorps- en stadscentra door het hele land IJSTIJD! vormen. Komende winter garanderen ruim 60 banen schaats- en ijsplezier voor miljoenen mensen – jong en oud – dicht bij huis, ongeacht het weer. Zo ook in Gouda.
Op de Goudse Markt ligt dit jaar van 21 december tot en met 15 januari 2017 wederom een echte ijsbaan van 540 m² met knerpend ijs. De Goudse IJsbaan brengt sfeer op de bijzondere Markt. Aan de zijkant van De Goudse IJsbaan ligt een overdekt, verwarmd winterterras waarop na het schaatsen of tijdens de ‘dweil’ wordt genoten van oer-Hollandse Koek en Zopie. Open ma t/m za: 9-23u00 en zon- en feestdagen: 10-23u00. Zie ook www.goudseijsbaan.nl.
De KNSB omarmt deze banen graag omdat zij een belangrijke rol spelen bij de kennismaking van jeugd met schaatsen.

Partners
Mede-initiatiefnemer van IJSTIJD! in 2011, KPN, is wederom partner in IJSTIJD! met onder meer clinics van de KPN Junior Schaatsclub onder ambassadeurschap van Barbara de Loor. Chipsmerk Croky is nieuwkomer bij IJSTIJD! en houdt de Croky Challenge als merkactivatie. Met het oog op het WK Shorttrack, dat van 10 t/m 12 maart 2017 plaatsvindt in Ahoy Rotterdam, houdt de KNSB in samenwerking met 16 shorttrackverenigingen de Shorttrack College Club Tour. Mediapartners Sky Radio en De Telegraaf ondersteunen het initiatief de komende weken intensief, onder meer via radiospots en aandacht in (de regiotitels van) De Telegraaf.
Activatieprogramma op 16 banen
Op zestien ijsbanen is IJSTIJD! en haar partners zichtbaar. Dit zijn: WinterparadIJS Amersfoort, Winters Delft, BAX ijsbaan Doetinchem, Winter Wonderland Enschede, Wintersfeer Geldrop, Goudse IJsbaan, Hartje Winter Heerhugowaard, Winterland Hoofddorp, Beach Club Klein Scheveningen Lopikerkapel, IJsbaan Middelburg, Nijkerk on Ice, Ice World Roosendaal, Schaatsbaan Rotterdam, Wèntjerdruim Sittard, Venlo on Ice en IJsbaan Vught.
IJSTIJD! zorgt voor schaatsplezier
De KNSB verwacht circa 1,5 miljoen bezoekers op deze banen, waaronder zo’n honderdduizend schoolschaatsers. Olivier Smit, Commercieel Directeur KNSB: ,,IJSTIJD! is een podium waarmee de KNSB iedereen wil laten ontdekken hoe leuk schaatsen is, het sluit aan op onze visie ‘Van podium tot podium’. De KNSB waardeert de samenwerking met de lokale banen. Juist omdat er geen garantie is op natuurijs, is het voor kinderen belangrijk om hun eerste slagen op het ijs in de buurt te kunnen maken. Samen met onze partners, de enthousiaste ijsbaanorganisaties en de betrokken KNSB verenigingen worden er allerlei activiteiten georganiseerd op en rond deze tijdelijke banen. IJSTIJD! is een prachtige opstap om daarna door te gaan met schaatsen.” 
Meer informatie
Ga naar schaatsen.nl/ijstijd voor meer informatie en een overzicht van alle IJSTIJD! ijsbanen.