De Goudse Eend is dit jaar op de 70ste plek geëindigd in de Café Top 100. De nieuwe lijst werd maandagavond door Misset Horeca bekend gemaakt. Het Goudse cafe in speciaalbieren van Jeroen Carol-Visser werd tevens vijfde bij de publieksprijs. Café De Gekroonde Suikerbiet (De Biet) is bekroond tot beste café van Nederland. Tijdens een feestelijke avond in Hilversum werd het bedrijf in Zierikzee als winnaar uitgeroepen.


De Café Top 100 bestaat sinds 1994 en de lijst wordt bekendgemaakt door Misset Horeca. Cafés kunnen zich opgeven als ze ongeveer de helft van hun omzet uit drank halen, je rond etenstijd een biertje kunt drinken en ze minstens twee jaar onder de huidige eigenaar bestaan. De ranglijst wordt bepaald door een bezoek van een ‘mystery guest’, leden van een vakjury en een bezoek van de hoofdjury.
De lijst wordt jaarlijks opgesteld door vakblad Misset Horeca. De deelnemende cafés worden bezocht door mystery guests en een vakjury. De vakjury keek daarbij naar zaken als gastvrijheid, presentatie, hygiëne, productbehandeling, vakmanschap, bedrijfsvoering en ondernemerschap.
Voor de keuring moet betaald worden en veel café’s doen er mede daarom niet aan mee. Robbert Roggebrand, de eigenaar van De Biet, noemt dat jammer en roept cafés op zich toch aan te melden. ,,Ze geven je wel een keurmerk en kunnen je in ieder geval op een voetstuk zetten, iets wat niet te onderschatten valt.”
Zie ook https://goudsdagblad.nl/goudse-eend-misset-horeca-cafe-top-100-2017/