De Goudse wethouder Jan de Laat (Gouda Positief) doet een gooi naar de landelijke politiek. Hij staat op de kandidatenlijst voor VNL bij de Kamerverkiezingen. En wel op nummer 7 op de lijst van voormalig Geen Stijl-boegbeeld Jan Roos.
De partij van Jan Roos Voor Nederland (VNL) heeft op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar ervaren lokale politici in de top tien. Politici met een flinke dosis ervaring bij lokale partijen moeten lijsttrekker Jan Roos ondersteunen bij VoorNederland.
Joram van Klaveren en Louis Bontes, de twee ex-PVV’ers die de partij oprichtten en nu in de Tweede Kamer zitten, staan op nummer 2 en 3 op de lijst. Met Tanya Hoogwerf (nummer 4, nu Leefbaar Rotterdam), Michel Versteeg (nummer 6, ex-CDA) en Jan de Laat (nummer 7, nu wethouder in Gouda) haalt VNL politieke zwaargewichten binnen.
Opvallend is dat VNL daarnaast veel mensen op de lijst heeft staan met financiële expertise. Op nummer vijf staat Alexander Sassen van Elsloo, die tien jaar analist en adviseur aandelen was en nu columnist is voor De Financiële Telegraaf. De Laat is in Gouda wethouder financiën, terwijl Versteeg werkt als manager Juridische Zaken bij de leaseafdeling van ABN-AMRO. Samen met Johan Oosterhagen (nummer 12), jurist bij een advocatenkantoor, heeft Versteeg bovendien kennis van het recht.
De Laat is afgelopen zomer, tijdens de Goudse bestuurscrisis, al benaderd voor een plek op de kandidatenlijst, nadat hij eerder zelf Voor Nederland (VNL) had laten weten de nieuwe partij met raad en daad terzijde te willen staan. De Laat zegt dat zijn kandidatuur voor VNL en de verkiezingstijd goed te combineren is met zijn functioneren als wethouder financiën in Gouda.
Op de foto Jan de Laat (rechts) en Michiel Bunnik (VNO-NCW RijnGouwe) bij de muzikale opening van het Miljoenenontbijt in 2015.