Khalid T. blijft voorlopig vastzitten op verdenking van misbruik van een 13-jarig meisje. Dat bleek bij de pro formazitting tegen het voormalig PvdA-raadslid en oud-basisschooldirecteur. Volgens de advocaat van de verdachte wist de man uit Gouda niet dat het meisje minderjarig was.

De 32-jarige Khalid T. legde volgens het Openbaar Ministerie (OM) via een sekssite contact met zijn 13-jarige slachtoffer en had seks met haar in een Goudse hotelkamer.

Het OM klaagt T. ook aan voor het onttrekken van het meisje aan het ouderlijk gezag. Hij zou in het hotel orale seks met het slachtoffer hebben gehad, ook zou hij haar hebben gepenetreerd.

T. was zelf niet aanwezig bij de eerste pro formazitting, waarbij de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld. Volgens zijn advocate heeft hij het ‘heel zwaar’ en wilde hij niet komen, omdat er journalisten bij de zitting aanwezig waren. T. wil geen inzicht geven in zijn psyche en weigert mee te werken aan onderzoek van de reclassering. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

Advocaat Shirley Splinter liet weten dat T. het meisje via een seksadvertentie heeft leren kennen. T. zou volgens het OM met het meisje hebben afgesproken in een hotel maar de man kon volgens zijn advocaat ‘door haar uiterlijk niet inschatten dat zij pas 13 jaar oud was’. Khalid T. ontkent dat hij seks heeft gehad met de 13-jarige.

Mogelijk is het 13-jarig meisje slachtoffer van nog meer mannen. Het meisje zou volgens haar verklaring korte tijd op een sekssite hebben gestaan en in die periode met vijftien mannen hebben afgesproken. In de advertenties zou het meisje hebben geschreven dat ze 21 jaar was, cup F had en 1 meter 63 lang was. Ook was het meisje volgens Splinter als 11-jarige betrokken bij een grooming-zaak. Het OM onderzoekt dat, maar laat weten dat er nog geen sporen of bewijzen te hebben die haar verklaring ondersteunen.

De moeder van het meisje stapte in augustus vorig jaar naar de politie. Het meisje legde een verklaring af, maar deed geen aangifte. Het Openbaar Ministerie besloot uiteindelijk zelf tot vervolging over te gaan. ,,Omdat het feit zo ernstig is, hebben we geen aangifte nodig”, zei de officier van justitie.

Khalid T. geeft toe dat hij contact heeft gehad met het meisje via de chat en ook een afspraak met haar maakte. Door haar cupmaat F en intelligente voorkomen leek ze volgens T. ouder dan ze is. T. dacht dat ze 21 was. ,,Maar tot seks kwam het niet, daar was hij niet op uit”, zegt zijn advocate. De officier van justitie gelooft daar niets van: ,,T. had moeten weten dat ze niet meerderjarig was. En hij was uit op seks, anders chat je niet met meerdere meisjes over een seksdate zonder condoom”.

De rechter besloot dat T. voorlopig in de cel blijft. Vooral de jonge leeftijd van het meisje is daarbij een overweging. ,,We hebben hier niet te maken met een meisje op de grens”, benadrukte de rechter. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld. Er wordt nog gewacht op de uitslagen van forensisch onderzoek, van onder meer een uitstrijkje. ,,Een heel belangrijke uitslag”, zei de advocate van T., ,,omdat het mijn cliënt kan vrijpleiten”.

T. was raadslid voor de PvdA in Gouda, maar hij werd uit de partij gezet vanwege zijn arrestatie. Hij zit nog wel in de raad, omdat hij weigert zijn zetel op te geven. Khalid T. was ook directeur van de islamitische basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn, maar het meisje was geen leerling van die school. T. zit sinds eind september vast.

T. werd vorig jaar september opgepakt en zat sindsdien vast. De Gouwenaar blijft voorlopig ook vastzitten.

Reageer op dit artikel