De man die deze week werd aangehouden voor ontucht met een 13-jarig meisje betreft een Gouds gemeenteraadslid en schooldirecteur van de islamitische basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn. Het landelijk partijbestuur van de PvdA heeft inmiddels kennis genomen van de situatie en heeft besloten Khalid T. zijn lidmaatschap te ontnemen.
De 32-jarige K.T. werd maandag aangehouden wegens ontucht met een meisje van 13. De ouders van het meisje alarmeerden de politie in augustus waarna er een onderzoek werd gedaan.
Voor zover bekend zijn er geen aanwijzingen dat de directeur iets heeft gedaan met leerlingen van de basisschool. Er is ook geen aanleiding om te denken dat het misbruik op school heeft plaatsgevonden, zegt het Openbaar Ministerie.
De verdachte zit in voorlopige hechtenis. Hij is deze week bij de rechter-commissaris voorgeleid. Die heeft besloten dat de man langer vast moet blijven zitten.
Ouders van kinderen op de basisschool hebben een brief ontvangen over wat er is gebeurd.
Verklaring van de fractie PvdA Gouda
De fractie van de PvdA Gouda zegt met verbijstering kennis te hebben genomen van de arrestatie van K.T. Voor de fractie is zeer duidelijk dat gezien de ernst van de situatie K.T. niet langer deel kan uitmaken van de fractie. Het landelijk partijbestuur heeft inmiddels kennis genomen van de situatie en heeft besloten K.T zijn lidmaatschap te ontnemen.

Gouwenaar aangehouden voor seksueel contact met 13-jarig meisje