UPDATE, MET REACTIES |
De man die deze week werd aangehouden voor ontucht met een 13-jarig meisje betreft een Gouds gemeenteraadslid en schooldirecteur van de islamitische basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn. Het landelijk partijbestuur van de PvdA heeft inmiddels kennis genomen van de situatie en heeft besloten Khalid T. zijn lidmaatschap te ontnemen.
De 32-jarige K.T. werd maandag aangehouden omdat hij mogelijk seks heeft gehad met een Gouds meisje van 13. De ouders van het meisje alarmeerden de politie in augustus waarna er een onderzoek werd gedaan.
Voor zover bekend zijn er geen aanwijzingen dat de Gouwenaar ontucht heeft gepleegd met andere minderjarigen. Evenmin dat de directeur iets heeft gedaan met leerlingen van de basisschool. Er is ook geen aanleiding om te denken dat het misbruik op school heeft plaatsgevonden, zegt het Openbaar Ministerie.
De verdachte zit in voorlopige hechtenis. Hij is deze week bij de rechter-commissaris voorgeleid. Die heeft besloten dat de man langer vast moet blijven zitten.
Ouders van kinderen op de basisschool hebben een brief ontvangen over wat er is gebeurd.
Verklaring van de fractie PvdA Gouda
De fractie van de PvdA Gouda zegt met verbijstering kennis te hebben genomen van de arrestatie van K.T. Voor de fractie is zeer duidelijk dat gezien de ernst van de situatie K.T. niet langer deel kan uitmaken van de fractie. Het landelijk partijbestuur heeft inmiddels kennis genomen van de situatie en heeft besloten K.T zijn lidmaatschap te ontnemen.
Burgemeester van Gouda, Milo Schoenmaker laat weten erg te zijn geschrokken van de aanhouding van het raadslid: ,,Het betreft een verdenking van een ernstig delict. Het onderzoek loopt nu en ik vertrouw op een snel en adequaat onderzoek.”
Ondanks dat het gaat om een verdenking en T. (nog) niet is veroordeeld, hoeft T. niet meer terug te keren op An Noer. Dat meldt Saïd Boukayouh, directeur van Stichting Islamitische Scholen Rijn en Gouwe, de overkoepelende scholengemeenschap waar An Noer onder valt. Hij reageert geschokt op het nieuws. ,,Er zijn geen woorden voor, het nieuws is echt ingeslagen als een bom. Maar met dit soort problematiek is een terugkeer naar de school onmogelijk, zeker nu er berichten zijn dat het voorarrest is verlengd. Maar meer dan dat hij is aangehouden, weet ik niet”, aldus Boukayouh. Boukayouh kan het amper geloven. ,,De ouders van de leerlingen van de school zijn ook enorm geschrokken, maar blijven massaal achter de school staan”, aldus Boukayouh. ,,We voelen ons enorm gesteund. Het is belangrijk dat we nu elkaars hand vast houden, we hebben elkaar nodig.”
Burgemeester Liesbeth Spies (CDA) en onderwijswethouder Han de Jager (CDA) van Alphen aan den Rijn laten desgevraagd weten erg geschrokken te zijn van het nieuws: ,,Het is een zeer delicate kwestie. We moeten het onderzoek afwachten.”

Gouwenaar aangehouden voor seksueel contact met 13-jarig meisje