Vooraf werd gedacht dat Gouda alleen kans maakte bij de gedeelde koploper (waarvan thuis met 1-3 verloren was), als het mentaal en voetballend meer dan 100 procent zou zijn. Eén element was daarbij nog over het hoofd gezien: de factor geluk. En zaterdag kreeg het hardwerkende en knokkende Gouda eindelijk eens een leuke portie mazzel toebedeeld en zo wist de Goudse ploeg het sterkere CKC te verslaan. Door doelpunten van Daan de Heer en Mo Saber.

ZATERDAG 10 MAART 2018: CKC – GOUDA 1-2. DOELP. FABIAN LEMMOB 1-0 (30E MIN.); RUST; DAAN DE HEER 1-1 (56E MIN.) EN MO SABER 1-2 (75E MINUUT).

Eén van de uitblinkers was jeugdige keeper Mees van den Berg die de deze week plotseling afgehaakte keeper Bert Jan Marchand gemotiveerd en meer dan goed verving. Jeroen Roukes en Hassan Ouahabi speelden nog niet mee, maar maakten wel hun eerste minuten in het tweede.

Al met al blijft Gouda nu nog steeds meedoen in de tweede periode, waar het steeg naar plek 4 met 9 uit 4 op 3 punten van FC IJsselmonde, de nieuwe koploper na vandaag. Volgende week thuis tegen oude tegenstander Overmaas (op zondag) waarvan uit met 7-3 gewonnen werd.

Zie voor het wedstrijd en beeldverslag van Hans Sanders op: www.svgouda.nl/pages/posts/gouda-verrast-in-kralingseveer-en-wint-van-koploper-ckc-1-2-2187.php

Jodan Boys en Smitshoek delen de punten
Jodan Boys heeft zaterdag de punten moeten verdelen met Smitshoek: 2-2. Nadat Jodan Boys vlak na rust op voorsprong kwam via een goal van Bradley El Idrissi, kwam Smitshoek uit twee penalty’s langszij. Net voor tijd kreeg Jodan Boys ook een penalty, waarna het vlak voor tijd nog 2-2 werd door Enzo Huntink. De bezoekers waren de gelukkige winnaar, zeker nadat het na een bal op de paal en de lat bij rust nog 0-0 was.

Jodan Boys kon nog steeds niet beschikken over Levi Marengo, Elliot Pattinama en Romario Dos Santos. Dit drietal ontbrak wegens blessures. In de aanval was wederom een plaats voor Harold Vrolijk, net als voor Bradley el Idrissi.

Zie voor het verslag op www.jodanboyssupporter.nl/Wedstrijdverslag-Jodan-Boys-Smitshoek/

Volgende week gaat Jodan Boys op bezoek bij Argon. Zij bezetten momenteel de laatste plaats in de Hoofdklasse A en verloren vandaag met 5-1 van Hoek.

10-03-18: Jodan Boys-Smitshoek 2-2 (0-0)
Doelpunten: 46′ Bradley el Idrissi, 57′ Noah de Neijs (p), 65′ Bart Deprez (p), 87′ Enzo Huntink (p).
Gele kaart: 54′ Mo Bellahcen, 82′ Roald Heerkens, 87′ John van Vugt, 91′ Marcel Varela Ribeiro.
Rode kaart: 93′ Roald Heerkens (2e geel)
Toeschouwers: 475
Scheidsrechter: A. v/d Ketterij
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Kevin de Vries (72′ Mohammed Faouzi), Roald Heerkens, Mark Veerman, Michel Verkaik, Leroy Brank, Bradley el Idrissi, Enzo Huntink, Fanny Waandels, Mo Bellahcen, Harold Vrolijk (64′ Gilliomar Leona).

DONK gelijk bij FC Zoetermeer
DONK behaalde uit bij FC Zoetermeer een 1-1 gelijkspel. DONK kwam net na rust op een 1-0 achterstand. Een doelpunt van Mark van Doeland bracht de Goudse ploeg weer op gelijke hoogte. Van Doeland benutte een penalty in de 73-ste minuut.

Het eerste duel in het loodzware drieluik Zoetermeer, ESTO en Hillegersberg is DONK niet zonder kleerscheuren doorgekomen. Tegen Angstgegner Zoetermeer werd het een
gelijkspel, 1-1. Maar als Bas van der Eem, DONK’s keeper, niet zo goed bij de les was geweest had de einduitslag er wel eens heel anders uit kunnen zien.

DONK begon zonder Jeffrey Ysselsteyn (geblesseerd) en Zakaria Azaay (priveomstandigheden) en met Wessel Akerboom (ziek geweest) op de bank. Jeffrey van Dam was
in de spits geposteerd.

Zie voor het wedstrijdverslag van Joop Spee op www.svdonk.nl

DONK’s interim-trainer Patrick Akerboom was van mening dat zijn team in de eerste helft onrustig en slordig speelde en te weinig met de omschakel mogelijkheden had gedaan. Hij
roemde zijn keeper Bas van der Eem, die zijn ploeg door de stormachtige eerste twintig minuten van de tweede helft heen had weten te slepen. ,,Het waren de mannen tegen de
jongens, maar ik ben er zeer tevreden mee dat mijn jonge team in de laatste twintig minuten de veerkracht heeft weten op te brengen om vol voor de overwinning te gaan”, zo zei hij.

Doordat de concurrenten van DONK voor de toppositie geen puntverlies leden gaat AGEGGK nu alleen op kop. Esto volgt op twee punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Daarna volgt DONK, ook op twee punten. Hillegersberg heeft zes punten minder dan de koploper maar moet nog twee wedstrijden inhalen.

Aanstaande zondag ontvangt DONK de virtuele koploper ESTO.

Scherp Olympia verrast met 0-4 winst bij hoogvlieger VELO
Bij nummer twee op de ranglijst VELO speelde Olympia een ijzersterke wedstrijd. Voor rust kwam het op 0-1 door uitblinker Hamza Mehrach. Na rust begon VELO met een offensief, maar Olympia nam het initiatief over. Via prima aanvallen en mooie doelpunten werd een afgetekende en fraaie 0-4 overwinning geboekt.

Zie voor het uitgebreide wedstrijdverslag op www.gcfc-olympia.nl/Zondag-1/newsid760/4264/mid/760

Door deze overwinning stijgt Olympia weer naar de vierde plaats op de ranglijst. Volgende week is de hoofdmacht vrij (wegens wegvallen Kocatepe). Dan staat op 25 maart de uitwedstrijd tegen Boshuizen op het programma. Daarna volgen thuiswedstrijden tegen RVC’33 uit Reeuwijk (zondag 1 april eerste paasdag) en DVV Delft (8 april).

Thuisnederlaag ONA
ONA verloor zondag thuis tegen VFC. Het werd op Sportpark ONA aan de Gerard Leeustraat 1-2 voor de bezoekers.

Reageer op dit artikel