Gouda wint van Kamerik en is koploper

14 October 2018, 12:27 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Gouda deed zaterdag goede zaken. Door zelf met 4-2 te winnen van Kamerik en doordat alle concurrenten gelijkspeelden staat Gouda nu bovenaan. Voor het eerst sinds onheuglijke tijden. Volgende week uit naar Bodegraven en ook daar is weer veel mogelijk. De opdracht voor volgende week zaterdag is dat vast te houden uit bij Bodegraven, dat zaterdag thuis met 1-4 verloor van het nog puntloze SPV '81.

Gouda moest het zaterdag doen zonder de zieke Tom van Hoogstraten en Ronald Schipper heeft weer eens besloten tussentijds te stoppen. Bij de tegenstanders ontbrak de gehaaide spits Jelle Das, die de vrijdagavond vader geworden was.

Voor rust in een heerlijk zonnetje en een voor de tijd van het jaar verontrustend hoge temperatuur, leek het wel de vorige thuiswedstrijd tegen Rijnstreek: tam en met weinig kansen. Na de thee was er veel meer leven in de brouwerij met ook meer kansen en doelpunten. Gouda wist, ondanks wat defensieve slippertjes, toch de bezoekers achter zich te houden, al deden die beslist goed mee. Kamerik is zeker beter dan de laatste plaatst die het nu nog inneemt, terwijl Gouda na de wedstrijd met een glimlach de ranglijst kon bekijken.

Zoals gezegd viel er voor het publiek in de eerste helft niet zoveel te beleven. Het spel was voorzichtig en kansen waren er nauwelijks, hooguit mogelijkheden. Kamerik deed niet onder voor Gouda en werd vooral gevaarlijk uit corners. In de 22ste minuut scheerde de bal uit een corner de lat en uit de volgende voorzet vanaf rechts werd de afvallende bal op de slof genomen, maar gelukkig voor Gouda belandde het leer op de lat boven keeper Mees van den Berg.

In de 38ste minuut legde Issam el Bouazatti de bal vanaf links terug voor het doel, waar Michel Bloemen een strakke knal afleverde, helaas recht op keeper Robert de Wit af, die het leer klemvast pakte.

In de 39ste minuut ineens dat momentje van brille van Gouda. Daan de Heer lanceerde op rechts met een mooi passje tussendoor  Aassim Souissi, die de bal hard en laag voorgaf richting Hoesein Ouahabi, die als een duveltje uit een doosje voor zijn man kwam en bij de eerste paal de bal binnen tikte, 1-0 (foto onder). Een hele mooie aanval en eindelijk weer een goal voor Hoessein.

Hoessein (nr. 9) scoort de 1-0; de familie Van der Elburg geniet mee....

Na de thee kwamen de gasten al snel uit een uitval op 1-1, maar hun vreugde was van korte duur, want na een massale aanval was het uiteindelijk Issam el Bouazatti die de vanaf rechts voorgeschoten bal met een sliding via de keeper in het doel werkte, 2-1 in de 49ste minuut (foto onder)

Issam schiet met een sliding de 2-1 binnen

Het spel golfde nu op en neer zonder grote kansen, tot in de 62 minuut Daan de Heer begon aan een solo vanaf links waarbij hij diverse verdedigers passeerde en besloot tot een schot in de korte hoek. Een schot dat nog wel getoucheerd werd door de keeper, maar niet meer dan dat, 3-1 (foto's onder). Een drietal jaren geleden scoorde Daan zijn eerste senioren goal uit bij Kamerik en sinds die tijd gaat het steeds beter met zijn spel en vooral het scoren van goals; dit was alweer de vijfde in de vierde wedstrijd.

Na een mooie solo scoorde de op de bovenste foto niet zichtbare Daan de Heer (8) de 3-1 en dat wordt gevierd

In de 64e minuut kreeg aanvoerder Jessy Hoekstra terecht geel van scheidsrechter Arthur Visser, die de leiding stevig in handen had. In de 65ste minuut kwam Pascal van Buiten in het veld voor Aassim Souisi en in de 70e minuut Zenon Elst voor Michel Bloemen. In de 72ste minuut werd Hoessein Ouahabi door het centrum weggestuurd. De assistent vlagde, maar scheidsrechter Visser stond goed geposteerd en was van mening dat het geen buitenspel was en Hoessein kwam zo alleen voor de keeper, passeerde hem keurig en schoot de bal hard in het lege doel, 4-1, de wedstrijd leek gespeeld.

Maar niet lang daarna speelde laatste man Nick van der Elburg een balletje breed achterin, achter Stephan Kapteijn en routinier Jelle den Boer pikte de bal af en op en krulde het leer in de verre hoek achter keeper Mees, 4-2. Een volkomen onnodige tegentreffer. In dat soort situaties moet je het simpel houden en de bal uit- of naar voren knallen.

Zo kreeg Kamerik weer wat moed en moest Mees in de 78ste minuut nog bij een vrij ingeschoten bal in een reflex met de voet redden, anders was het nog knap benauwd geworden. In de 80ste minuut kwam Kjeld Both in het veld voor Issam en Kjeld leek even te gaan scoren, toen hij er gelijk in het centrum doorheen liep, maar toch nog door een verdediger ingehaald werd en vervolgens ging de kans verloren. Nadat Mees nogmaals door slordig verdedigen in de problemen was gekomen en onderste boven gelopen werd in de mêlee van spelers voor zijn doel, moest hij zelfs nog flink opgelapt worden, maar gelukkig kon hij door. Tenslotte keek hij nog een corner naast (foto onder) en toen zat het er na 5 minuten extra, o.a. vanwege een drinkpauze, op en won Gouda door het scoren van meer goals verdiend van het zeker niet slechte Kamerik.

ZATERDAG 13 OKTOBER 2018: GOUDA - KAMERIK 4-2; RUST 1-0.

DOELP. HOESSEIN OUAHABI 1-0 (39E MINUUT); JELMER KNIJFF 1-1 (48E MINUUT); ISSAM EL BOUAZATTI 2-1 (49E MINUUT); DAAN DE HEER 3-1 (62E MINUUT); HOESSEIN OUAHABI 4-1 (72E MINUUT) EN JELLE DEN BOER 4-2 (75E MINUUT)

Het zit er op

Pupil van de Week, Levi van Pruissen (7 jaar; Gouda JO8-1) werd na afloop door Ton Blonk in het zonnetje gezet