Gouda blijft na de nederlaag tegen koploper CKC (1-3) op de zevende plaats staan.
De Goudse ploeg heeft volgende week rust en gaat over twee weken naar Swift Boys. CKC blijft bovenaan, op de voet gevolgd door Bergambacht en FC IJsselmonde. Gouda wacht nu vooral op het begin van de tweede periode, om dan een nieuwe start te kunnen maken.
Gouda, gelukkig weer met de herstelde aanvoerder Maikel Hageman (hij moest afgelopen zaterdag met hartklachten/hyperventilatie het veld verlaten en naar het ziekenhuis worden gebracht), maar zonder de zieke spelmaker Hans Vergoed, deed aanvankelijk goed mee met de gedisciplineerd spelende koploper uit Kralingseveer. De eerste grote kans was al snel voor Gouda, maar Mo Saber schoot vrij voorlangs. Daarna ging het lang gelijk op, totdat CKC met een fraaie indraaiende bal van afstand de score opende. De degelijke verdediging van de deze zomer uit de Zondag derdeklasse overgestapte zwart-witten, kon het achterin goed dichthouden en op kansen voorin loeren door middel van snelle uitbraken.
Na de thee was er wat meer te beleven in de tot de de 70e minuut zeer sportieve wedstrijd. Net na de 0-2 misdroeg en duwde/sloeg de ingevallen nr. 16 aanvoerder Maikel Hageman na een duel tegen de grond, maar de scheidsrechter was van mening dat het een harde duw was geweest en daar stond volgens hem slechts geel op. Het leek ons toch echt een gewelddige handeling en daar staat rood op. Toen even later de nummer 9 in de 72e minuut samen met Hoessein Ouahabi na een duel over de zijlijn tussen de dug-outs rolde, zij hielden elkaar vast, was de lol er helemaal vanaf, want de nummer 9 schopte na opgestaan te zijn de op de grond liggende Hoessein vol in de rug. De over het algemeen goed leidende scheidsrechter, die veel toeliet, had het echter niet gezien, omdat zijn uitzicht benomen was. Zo veranderde een sportieve wedstrijd binnen een paar minuten in één met een heel vervelende bijsmaak. Bijzonder jammer dat twee spelers het verknoeien voor de rest, al leek CKC daar niet mee te zitten.
Na een korte afkoelingsperiode, wat niet moeilijk was met de gestaag neervallende regen, werd de wedstrijd in de invallende duisternis wat plichtmatig uitgespeeld en scoorden beide teams nog eenmaal, CKC met een frommel doelpunt en Gouda na een goede aanval door het midden, prima afgerond door Hoessein Ouahabi. Al met al was CKC net wat beter dan het zeker niet kansloze Gouda en wist in ieder geval het net meer te vinden dan de hardwerkende thuisploeg en daar gaat het tenslotte om.
ZATERDAG 4 NOVEMBER 2017:
GOUDA – CKC 1-3. DOELP. 0-1 (33E MINUUT); RUST; 0-2 68E MINUUT; 0-3 (86E MINUUT) EN HOESSEIN OUAHABI 1-3 (90E MINUUT)
Op de frontfoto: Gouda-aanvoerder Maikel Hageman (links) was weer van de partij. Zo ook pupil van de week: Finn van der Heijden.