Gouda verloor zaterdag op eigen veld van LMO: 1-3. Het team van de Linker Maas Oever bleek te beschikken over een prima spits, een goede nummer 7 en een buitengewoon goede keeper.
De spits schoorde al binnen een halve minuut vanaf rechts, met links en binnen 10 minuten had hij al een penalty geforceerd, die de prima nr. 7 Ton Dijksman verzilverde.
Grote sta in de weg bleek Nick Oorschot. Deze pas 16 jarige keeper en uitblinker speelde pas zijn eerste wedstrijd van dit seizoen. Ook vorig jaar stond hij al op doel als 15 jarige, maar stopte deze zomer wegens gebrek aan motivatie. Omdat LMO geen goede keeper meer beschikbaar had, liet Oorschot zich vorige week overhalen om weer tussen de palen plaatst te nemen. En hij bleek nog steeds een groot talent. Niet alleen tikte hij alles uit de hoek en over de lat, maar met zijn flinke postuur bleek hij ook niet bang bij voorzetten en corners. Alleen de uitblinker aan Gouda-zijde, aanvoerder Maikel Hageman, wist hem met een kopbal (nog wel via zijn armen) te verschalken.
Omdat Gouda ook nog een aantal malen paal en lat teisterde, open kansen miste en de scheidsrechter enige Goudse penalty’s over het hoofd zag, bleef de score aan Goudse zijde te beperkt. Zo werd het weer een onnodige nederlaag, maar als je niet scoort wordt het moeilijk winnen. Duidelijk is inmiddels wel dat de Rotterdamse ploegen beschikken over een surplus aan inzet. Met veel ausdauwer knokken ze voor iedere meter tot de laatste minuut en de betere spelers in deze teams maken ook nog eens graag het verschil. Beide teams eindigden overigens met 10 man, gevolg van het beleid van de scheidsrechter in deze tamelijk sportieve wedstrijd.
Zie voor het volledige verslag op www.svgouda.nl/pages/posts/jeugdige-keeper-van-lmo-blijkt-schier-onpasseerbaar-1-3-2050.php
ZATERDAG 14 OKTOBER 2017: GOUDA – LMO 1-3.
DOELP. MALCOLM VAN NOORT 0-1 (30 SECONDEN); TON DIJKSMAN 0-2 (PENALTY; 10E MINUUT); RUST; MAIKEL HAGEMAN 1-2 (82E MINUUT) EN ARMANDO DAVIDS 1-3 (PENALTY; 90 + 5E MINUUT).
BIJZONDERHEID: MO SABER SCHOOT IN DE 26E MINUUT EEN PENALTY OP DE PAAL
Frontfoto: Aanvoerder Maikel Hageman nam Gouda na rust bij de hand en scoorde ook. LMO wankelde, maar hield tamelijk gelukkig stand.
Bron en foto: Hans Sanders.