Gouda scoort vijf keer in 26 minuten

15 April 2018, 10:27 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Gouda heeft door een 3-5 uitzege op Ammerstol haar koppositie in de tweede periode verstevigd. Gouda, nog steeds zonder geblesseerde spits Mo Saber, had de nodige moeite met het stevig en met veel inzet spelende Ammerstol. Ook duurde het even eer Gouda zich goed in de wedstrijd gespeeld had en toen scoorde het in een tijdspanne van 26 minuten vijf keer. Daarvoor en daarna lag het tempo veelal te laag en leek Gouda ook moeite te hebben het spel in handen te houden. Maar al met al werd het een verdiende overwinning, waarbij de zich vooraf wat ziekjes voelende Daan de Heer (zie frontfoto) weer eens goed was voor drie goals.

Diverse concurrenten verspeelden zaterdag wel punten, te weten bij Bergambacht - LMO 4-5, Hillegersberg - CKC 0-0 en Nieuwerkerk - Ommoord 2-2. Zo verstevigde Gouda de vierde positie op de ranglijst, maar vooral de koppositie in de tweede periode. Kortom, toch een goede zaterdag voor Gouda, dat volgende week thuis speelt tegen buur Nieuwerkerk.

ZATERDAG 14 APRIL 2018: AMMERSTOLSE SV - GOUDA 3-5. DOELP. JESSY HOEKSTRA 0-1 (28E MINUUT); HOESSEIN OUAHABI 0-2 (33E MINUUT); RAIMON SPIERDIJK 1-2 (37E MINUUT); DAAN DE HEER 1-3 (43E MINUUT); RUST; DAAN DE HEER 1-4 (PENALTY; 46E MINUUT); JANNICK HOOGENDOORN 2-4 (47E MINUUT ); DAAN DE HEER 2-5 (49E MINUUT) EN ETIENNE NIESTAD 3-5 (54E MINUUT)

Slapjes
In een heerlijk zonnetje begon Gouda wat slapjes. In de vierde minuut moest keeper Mees van den Berg zijn eerste redding verrichten. In de 10e minuut was Gouda voor het eerst gevaarlijk, toen Hans Vergoed vanaf rechts een vrije trap net voor het doel langs krulde. In de 15e minuut kopte Hoessein Ouahabi de bal binnen, maar hij werd afgevlagd wegens buitenspel. Langzamerhand wist Gouda het tempo op te schroeven en soms aardig te combineren. In de 28e minuut bracht Ronald Schipper Jessy Hoekstra in stelling, die half vallend gelijk vol uithaalde 0-1 (foto onder)

Jessy Hoekstra schiet vallend de 0-1 binnen

​In de 33e minuut speelde Hoessein Ouahabi enkele verdedigers uit en schoot de bal met zijn linkervoet hard en laag in de korte hoek: 0-2 (foto onder)

Hoessein schiet in de 33e minuut met links de 0-2 binnen en dat wordt gevierd

Het Goudse publiek was nu in afwachting van de 0-3, er op en erover, maar de Goudse verdediging liet zich in de 37e minuut foppen door de pas 18 jarige Raimon Spierdijk, een van de betere spelers van de thuisploeg, die goed doorzette en via een aantal klutsen de bal in het Goudse doel wist te frommelen, 1-2.

In de 43e minuut kreeg Gouda een indirecte vrije trap wegens commentaar op de leiding. Joey Luijken gaf een kort tikje op Hoessein Ouahabi, die hard uithaalde. Via een verdediger werd het een moeilijk schot voor de thuiskeeper, die de bal nog wel uit zijn goal wist te houden, maar Daan de Heer was er als de kippen bij om in de rebound de 1-3 in het doel te schuiven. (foto onder)

Daan de Heer tikt de 1-3 binnen, tevens de ruststand

De tweede helft was ternauwernood begonnen of Hoessein werd binnen de "16" van de thuisploeg van de sokken gelopen. De vaste penaltynemer (sinds de blessure van Hassan Ouahabi), Daan de Heer, benutte ook nu weer de toegekende penalty, 1-4 (foto onder)

De Heer schuift de 1-4 binnen uit een penalty

Je zou zeggen, de wedstrijd is nu wel gespeeld, werken aan het doelsaldo, Maar voor Gouda het wist was het alweer 2-4. De rechtsback, Jannick Hoogendoorn, rukte op en kon door de druk die door Gouda gezet ging worden, niets anders dan de bal snel vanaf ruim 40 meter op het doel te rammen en de bal zeilde wat naar buiten en viel zowaar bij de rechter paal binnen. Keeper Mees zal niet tevreden zijn geweest over zijn te lang uitblijvende reactie.

Maar alweer twee minuten later was het verschil hersteld. Op rechts gaf Hoessein de bal mee aan Daan de Heer, die met zijn linker de bal in de verre hoek draaide, 2-5 in de 49e minuut (foto onder).

Daan de Heer (achter Hoessein Ouahabi) gaat met links de 2-5 binnenschieten

De Goudse supporters, toch wel wat voorzichtig geworden, hoopten toch op een verder uitlopen. Maar weer kreeg Gouda een rommelige goal tegen. Een harde voorzet van llinks werd door Etienne Niestad door de benen van laatste man Nick van der Elburg ingeschoten en kennelijk was keeper Mees daardoor zo verrast, dat de bal pardoes in het Gouda-doel rolde.

Daarna werd het een zeer rommelige wedstrijd. Scheidsrechter Hoogendoorn, prima voor rust, begon een nogal te wankelen en had ook te maken met verbale toestanden zoals commentaar, protesten etc. Diverse spelers in het veld deden hieraan mee en dat kwam de kwaliteit van het geboden spel bepaald niet ten goede. Ammerstol moest het nu uitsluitend hebben van inzet en lange ballen naar voren en Gouda kreeg het betere voetbal niet meer terug in de ploeg. In de 57e minuut kreeg Ronald Schippers geel en hij werd later in de 71e minuut vervangen door Hassan Ouahabi, om erger te voorkomen. Hassan kreeg in de 86e minuut ook geel, toen hij bij een nog te nemen vrije trap binnen de "16" neergetrokken werd, maar zowaar van de scheidsrechter geel kreeg wegens een vermeende schwalbe. In de 60e minuut had Jeffrey Tang Jilles Oosterom vervangen. Jeffrey ging centraal spelen en Jessy Hoekstra rechtsachter. In de 65e minuut verving Jeroen Roukes op linksachter Joey Luijken. Kortom het meest opvallende waren de wissels en verder was het vooral gerommel, waarbij de voorsprong wel redelijk moeiteloos gehandhaafd bleef. Wat vandaag wel opvieltwais dat de spelers die het meeste uitdelen, het hardste piepen bij vermeend onrecht. Zo was het gegil niet van de lucht toen Jeffrey Tang bij een gevaarlijke uitbraak met een technisch perfecte blok-tackel de bal aan een aanvaller ontfutselde. Gelukkig zag de leidsman het terecht ook zo.

In de 88e minuut lanceerde Jessy Hoekstra nog Hassan Ouahabi op rechts die hard voorlangs schoot. Mees had in de 92e minuut nog een lekkere redding nodig alvorens de scheidsrechter na 5 minuten extra tijd de wedstrijd naar de statistieken floot.

De punten zijn weer binnen; de zesde zege op een rij!

En die statistieken hadden vandaag de nodige verrassingen in petto. Op de 4-5 nederlaag van Bergambacht thuis tegen LMO had niemand gerekend, al heeft Gouda natuurlijk ook tweemaal van deze ploeg verloren. De 0-0 van CKC bij Hillegersberg kan (ieder team 2 punten kwijt) en het gehoopte puntenverlies van achtervolger Nieuwerkerk kwam er ook; 2-2 thuis tegen Ommoord na 0-0 bij rust. Ook voor FC IJsselmonde was het een pracht zaterdag, want terug aan kop en weer 5 (verlies)punten voor!

Volgende week speelt Gouda thuis tegen Nieuwerkerk en daarna drie weken geen competitie. Uiteraard moet ook de wedstrijd van volgende weer gewonnen worden om mee te blijven doen voor een plek in de nacompetitie. Gelukkig speelt Gouda tegen voetballende ploegen (zoals Nieuwerkerk)  wel zijn beste spel.