Op het door de regen zware, smalle veld, met sterke regenvlagen, speelden Ommoord en Gouda met hart en ziel. Er gebeurde genoeg op het veld en voor de doelen om het op de kleine tribune samengepakte publiek te kunnen vermaken. Gouda verzuimde voor de rust de kansen te benutten en moest dat na de thee bekopen. De thuisploeg behaalde uiteindelijk de eerste overwinning van het seizoen en Gouda vertrok dus met lege handen uit Rotterdam Ommoord. Gouda staat voorlopig op plek 8 en moet in de wachtkamer plaatsnemen.
Trainer Jerry de Groot moest zijn opstelling vlak voor de wedstrijd nog aanpassen, omdat twee spelers net te laat op het appel verschenen. Nu speelde Aassim Souissi bijvoorbeeld met nr. 16 als rechterspits en hij kon daar op de counter goed gebruik maken van zijn snelheid. Helaas vonden zijn voorzetten niet altijd de juiste voortzetting.
In augustus oefende Gouda tegen Ommoord en dat bleek toen een prima ploeg, die op het eind wegzakte, waardoor Gouda in de slotfase na 2-2 met 4-2 wist te winnen. Inmiddels heeft de thuisploeg de conditie op orde en kon het de hele wedstrijd mee knokken om de punten. Nu wisten zij de 2-2 om te buigen naar 3-2, al werden de echte kansen door hen gemist en moesten ze het vooral hebben van Goudse fouten en een niet bestrafte overtreding om aan de drie goals te komen.
Zie voor het gehele wedstrijdverslag www.svgouda.nl
ZATERDAG 7 OKTOBER
SV OMMOORD – GOUDA 3-2.
DOELP. 1-0 (33E MINUUT); MO SABER 1-1 (40E MINUUT); RUST; 2-1 (48E MINUUT); DAAN DE HEER 2-2 (50E MINUUT) EN 3-2 (58E MINUUT).
Bron en foto: Hans Sanders.