Gouda heeft het zaterdag behoorlijk laten afweten tegen Rijnstreek. In Nieuwerbrug aan de Rijn kwam de Goudse ploeg tegen de hekkensluiter van de ranglijst niet verder dan 2-2. Het had nog slechter kunnen aflopen. Keeper Steven Hageman stopte in de 85ste minuut evenwel een penalty van Rijnstreek (zie foto van Hans Sanders).
Voorafgaand aan de wedstrijd werd zoals in heel de wereld een minuut stilte gehouden vanwege de vliegtuigramp met de Braziliaanse voetballers.
Gouda startte zaterdag in dezelfde opstelling als vorige week. Manchester-gangers Hoessein Ouahabi en Jeffrey Vonk begonnen op de bank en Hassan Ouahabi was nog aan de enkel geblesseerd sinds de wedstrijd tegen Xerxes-DZB. Zo speelde Gouda weer zonder de vaste voorhoede, met Mo Saber in de spits en Jilles Oosterom vanaf rechts en Elco Wursten vanaf links.
Gouda begon op het smalle, hobbelige veld sterker en het wachten leek op Goudse doelpunten. Tussen de 27e en 32e minuut echter stormde de thuisploeg diverse malen op snelheid dwars door de Gouda-verdediging heen en toen de kruitdampen opgetrokken waren stond het 2-0 voor Rijnstreek, maar 4-0 had ook gekund.
Door de aansluitingstreffer van Mo Saber kon het na rust nog alle kanten op, zeker toen het daarin al snel 2-2 werd. Het lukte Gouda echter niet meer te scoren, temeer daar scheidsrechter Frikken zich naadloos bij het lage niveau van de wedstrijd aansloot. Het was zelfs uitkijken voor de snelle uitbraken van de thuisclub, vooral toen de arbiter een penalty uit zijn hoge hoed toverde. Gelukkig was de nr. 11 zo beleefd dit cadeautje zo matig in te schieten, dat de beste man aan Gouda-kant, keeper Steven Hageman, het schot uit zijn doel kon ranselen. Zo bleef het 2-2 en dat was niet eens een gestolen punt van de hekkensluiter, al was Gouda wel de betere ploeg, maar het speelde zo slordig dat dit toch wel de slechtste wedstrijd van het seizoen was.
Uiteindelijk bleef het bij 2-2 en moest Gouda vaststellen dat het in de laatste twee wedstrijden tamelijk onnodig 3 punten verspeeld heeft en dat zet de promotie-ambities noodgedwongen op een wat lager pitje. Toch kan er volgende week een hoop goed gemaakt worden, wanneer Gouda thuis in de laatste wedstrijd voor de winterstop speelt tegen de nr. 2 Rohda ’76. Bij winst klampt Gouda weer aan. Hopelijk gaat het deze week goed met de geblesseerden en kan Gouda zaterdag weer eens in de gebruikelijke opstelling spelen, want door al die wijzigingen de laatste weken is het verband een beetje uit de ploeg; het was de laatste weken teveel los zand.
Dat het nog erger kan bewees concurrent NSV ’46 door zowaar thuis van SPV ’81 te verliezen. Hazerwoudse Boys-Bergambacht eindigde in 1-1 zodat FC Oudewater aan kop de lachende derde werd en iets uitliep. Terwijl Gouda vijfde bleef, nu gelijk met NSV ’46. Volgende week speelt Gouda thuis tegen de nr. 2 Rohda ’76 en het moet dan eigenlijk winnen om nog iets van dit seizoen te kunnen maken.
Zaterdag 3 december 2016: Rijnstreek – Gouda 2-2.
Doelp. Nick van der Elburg (e.d.; 27e minuut); Ringo van den Berg 2-0 (28e minuut); Mo Saber 2-1 (35e minuut); rust; Hoessein Ouahabi 2-2 (48e minuut). Bijzonderheid: keeper Steven Hageman stopt in de 85e minuut een penalty van Rijnstreek.
Aanstaande dinsdag 6 december oefent Gouda om 20u00 thuis tegen Floreant ZO, de huidige ploeg van Aziz el Bouazatti.
Bron en foto: Hans Sanderswww.svgouda.nl