Gouda is weer in Valentijn-stemming.

Maar het was even in spanning afwachten of er sowieso wel iets van de grond zou komen. Maar zoals wel vaker in Gouda, als de één het niet kan doen, pakt de ander het op. Zo ook met Valentijn. Het Doe-platform als geheel trekt haar handen er een jaartje vanaf. Maar twee leden van het platform pakken de draad op en trekken het event vlot.

Maar iedereen en vooral de Valentijn-fans, kunnen gerust worden gesteld. Trouwen voor 1 dag voor de kinderen, gaat gewoon door. Woensdagmiddag 14 februari kan er toch voor 1 dag getrouwd worden in Gouda. En wel bij de Speelwinkel aan de Raam, kijk op hun Facebook voor meer informatie. Verder staan de volgende activiteiten op de Valentijn-agenda.

Binnenstad Gouda liet vorige week weten een keertje over te slaan en geen Valentijn-activiteiten te houden. ,,Helaas valt Valentijn dit jaar midden in de week. We slaan een jaartje over en bedenken alvast leuke nieuwe activiteiten voor volgend jaar. Dan zitten we wat dichter bij het weekend”, aldus centrummanager Ronald van Rossum.

,,Het DOE platform wilde eigenlijk eens wat nieuwe plannen bedenken, maar op korte termijn lukte dat niet helemaal”, zo verklaart Van Rossum nader. ,,Bovendien was er weinig organisatiecapaciteit. Bedenk wel dat het DOE platform, die dit soort evenementen organiseert, vrijwilligers zijn. De ondernemers die dit soort activiteiten op poten zetten, vaak in samen en wisselwerking met anderen, zoals de Brede School, culturele instellingen, Sportpunt en andere organisaties, doen dat naast hun winkel. En wel om reuring in de stad te brengen en een goede sfeer te creëren. Waardoor het leuk is om naar de binnenstad te gaan, wat toch een beetje de wijk van iedereen is… Dus in 2019 hopen we met een nieuw plan te komen…”

Maar iedereen en vooral de Valentijn-fans, kunnen gerust worden gesteld. Trouwen voor 1 dag voor de kinderen, gaat gewoon door. Woensdagmiddag 14 februari kan er toch voor 1 dag getrouwd worden in Gouda. En wel bij de Speelwinkel aan de Raam.

Verder staan de volgende activiteiten op de Valentijn-agenda. Voor zover bij ons bekend.

Zijn we nog niet op de hoogte van jouw event of Valentijn-arrangement en Valentijn-diners? Laat het ons even weten: [email protected]

De winkeliers en winkels zijn al weer helemaal in de Valentijn-stemming. Neem bij voorbeeld lingeriewinkel La Deinte. Maria Kolenbrander en haar deskundige hulptroepen hebben weer flink uitgepakt. Zie onderstaande foto’s.

Beeldrechten: Raymond Aarsman.

Reageer op dit artikel