Gouda doet goede zaken

28 October 2018, 14:24 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Door een 4-1 thuisoverwinning op opponent VEP en het puntverlies van de andere concurrenten deed Gouda zaterdag goede zaken.

Zie hieronder het (beeld)verslag Hans Sanders

Gouda moest zaterdag de strijd aanbinden tegen het ongeslagen VEP. De Woerdenaren waagden met het standaardteam de overstap naar 'de zaterdag' en deden het tot nu toe niet verkeerd, met een vierde plaats tot gevolg. Gouda was de koploper, dus er was sprake van een toppertje, die door de prima Goudse arbiter Jordi Bizid in goede banen werd geleid. Voor de thee was het een nog wat vlakke wedstrijd met slecht enkele kansen over een weer. Duidelijk werd wel dat VEP een degelijke ploeg heeft, maar dat het hen ontbreekt aan zuiverheid in de afwerking (ongeveer alles ging over) en vooral aan het creatieve vermogen om de Goudse verdediging uit elkaar te spelen.

Het met veel inzet spelende Gouda kwam voor rust niet tot scoren. Dat gebeurde na rust wel en het waren stuk voor stuk mooie aanvallen met dito doelpunten. Zo pakte een opgetogen Goudse ploeg de belangrijke punten en zag ook tamelijk onverwacht diverse concurrenten punten verspelen. Zo verloor de nummer 3 (WDS) voor het eerst en wel thuis van de nummer laatst Linschoten (1-4). Ook de nummer 2 (Woerden) kwam thuis tegen Moerkapelle niet verder dan 0-0 en dan miste Moerkapelle nog een penalty. Gouda is wat dat betreft dus gewaarschuwd, want volgende week gaat het uit naar Moerkapelle. Gouda staat nu 3 punten voor op SC Woerden en 4 op WDS, na de vijfde overwinning op rij. Er zijn in de eerste periode van 8 wedstrijden er nog 2 te spelen. De laatste daarvan is op 17 november thuis tegen SPV '81.

Voor rust speelde het spel zich vaak af op het middenveld

Gouda begon fel aan de wedstrijd en kreeg na 6 minuten aan aardige kans. Een voorzet vanaf rechts van Pascal van Buiten werd na een overstapje op doel geschoten, maar het schot werd ternauwernood ten koste van een blessure afgeblokt. Na 8 minuten vergistte rechtsback Jilles Oosterom zich in de afstand tot zijn keeper Mees van den Berg en kopte de bal zo naar een tegenstander die over links door kon gaan, maar gelukkig voorlangs schoot.

VEP kreeg wel een aantal kansjes, maar schoot de meeste over het doel van de goed keepende Mees van den Berg

De eerste helft werd afgesloten met een kans voor Pascal van Buiten, die hard naast schoot.

Na de thee kwam Gouda fel uit de startblokken en joeg VEP zoveel mogelijk op om de bal snel weer te veroveren. In de 50e minuut ging Daan de Heer er over links vandoor en legde de bal voor de voeten van Issam el Bouazatti, die niet aarzelde en de bal direct richting verre kruising schoot en zo goede keeper Christian Versteegt passeerde (foto onder)

Gouda zette nu door en dat leidde een paar minuten later tot een serie mogelijkheden en veel paniek achterin bij VEP, maar niet tot een doelpunt. Een schot na 60 minuten van Pascal ging naast. De gelijkmaker kwam min of meer uit de lucht vallen, want dat was een echte counter over rechts, terwijl Gouda daarvoor volop in de aanval was. Via een mooie combinatie dook Max Willebrands op rechts vrij op voor keeper Mees en passeerde hem voor de 1-1 in de 63e minuut.

Tom van Hoogstraten stond toen al klaar om er in te komen voor Pascal van Buiten, een wissel die onmiddellijk goed uitpakte. Tom stond koud in het veld toen de bal op rechts zijn kant op stuitte na een overtreding op Hoessein Ouahabi. De scheidsrechter paste de voordeelregel toe en Tom snelde alleen op de keeper af en passeerde hem in de korte hoek, 2-1 binnen twee minuten na zijn komst.

Tom scoorde in de 65e minuut de 2-1 na net in het veld gekomen te zijn en dat is een applausje waard

In de 75e minuut een mooie aanval van Gouda, waaruit Hoessein vrij en hard kon uithalen, maar keeper Versteegt redde prima met een mooie safe. In de rebound kon Issam de bal net niet bereiken. In de 76e minuut toch weer een uitval van VEP, maar de bal belandde vanaf rechts op de buitenkant van de kruising. In de 77e minuut kwam Hassan Ouahabi in het veld voor Daan de Heer en zo maakte Hassan na lang blessureleed de eerste competitieminuten van dit seizoen. En ook Hassan bewees zich onmiddellijk. Hij brak door over rechts en zette de bal laag voor, waarna tweelingbroer Hoessein de bal hard met een slidingschot binnenschoot: 3-1 (foto's onder).

Nu was de zege toch binnen handbereik en Gouda ging nog wat makkelijker spelen. In de 79e minuut brak Gouda door de verdedigende linies heen en Hoessein passeerde daarbij de keeper. Jammer genoeg stonden er nog een paar verdedigers voor hem in de doelmond en Hoessein treuzelde wat te lang met het voltrekken van het vonnis en het leer ging uiteindelijk via een VEP-been corner. Maar die vierde goal kwam er toch. Aanvoerder Jessy Hoekstra stuurde Tom van Hoogstraten weg, ditmaal over links en nu schoot Tom de bal in de andere korte hoek: 4-1, de wedstrijd was gespeeld! (foto's onder)

Gouda speelde de wedstrijd rustig uit; VEP wekte de indruk er niet meer in te geloven. En na 1 minuut extra tijd floot scheidsrechter Bizid de wedstrijd naar een einde tot grote blijdschap van de Gouda-spelers, die zich prima op deze wedstrijd ingesteld hadden en een knappe zege binnen sleepten.

ZATERDAG 27 OKTOBER 2018: GOUDA VEP 4-1; RUST 0-0. DOELP. ISSAM EL BOUAZATTI 1-0 (50E MINUUT); MAX WILLEBRANDS 1-1 (63E MINUUT); TOM VAN HOOGSTRATEN 2-1 (65E MINUUT); HOESSEIN OUAHABI 3-1 (78E MINUUT) EN TOM VAN HOOGSTRATEN 4-1 (83E MINUUT)

Het zit er op; tijd voor een feestje!

Vreugde en feest na afloop in de kleedkamer met de Pupil van de Week

Pupil van de Week Devin Blom (zelf 2 goals vandaag) werd door Ton Blonk, in aanwezigheid van sponsor Kees Wervers, in het zonnetje gezet

Gouda begon fel aan de wedstrijd en kreeg na 6 minuten aan aardige kans. Een voorzet vanaf rechts van Pascal van Buiten werd na een overstapje op doel geschoten, maar het schot werd ter nauwernood ten koste van een blessure afgeblokt. Na 8 minuten vergiste rechtsback Jilles Oosterom zich in de afstand tot zijn keeper Mees van den Berg en kopte de bal zo naar een tegenstander die over links door kon gaan, maar gelukkig voorlangs schoot.