Tijdens de Ju Jitsu Grand Slam German Open voor senioren in Gelsenkirchen namen vier Fighting Ju Jitsuka’s van Den Edel Gouda NL deel. Alle vier de leden van de Goudse sportschool keerden huiswaarts met een medaille.
Boy Vogelzang (22) , kwam in actie in de -77kg, waarin hij heer en meester was. De Goudse World Games winnaar in de klasse -69kg pakte zijn eerste Grand Slam titel in de klasse -77kg.
Ecco van der Veer (21), was in de klasse -62kg ook al goed voor goud. Van der Veer, woonachtig in Soest, traint sinds 2017 bij de Goudse topclub. In de finale was Pommert uit Duitsland niet opgewassen tegen de tactisch sterk spelende Van der Veer, waardoor het eerste goud tijdens een Grand Slam een feit werd voor de Soestenaar.
Chabeli Arenberg-Peeters uit Den Haag, won in de eerste ronde knap van de Poolse wereldkampioen Bieronska in de klasse -55kg. In de finale moest de Haagse buigen voor de World Games kampioene Rebekka Dahl uit Denemarken, waardoor ze dit toernooi afsloot met een zeer mooie 2e plaats.
Donny Donker (23) uit Rotterdam, pakte ook zijn eerste medaille op een groot internationaal senioren toernooi. In de bronzen finale bij de heren -85kg liet de kampioen van Nederland Thomas Haider uit Oostenrijk geen schijn van kans, waardoor hij het brons opeiste.
De German Open was het laatste kwalificatietoernooi voor de Nederlandse ju jitsuka’s om zich te kunnen plaatsen voor het Wereldkampioenschap in Colombia. Eind november zullen zeven Nederlandse fighters uitgezonden worden naar de Colombiaanse hoofdstad. Het team van Den Edel Gouda NL is net als het afgelopen EK in Bosnië, hofleverancier met vijf afgevaardigden in Bogota.
Het volledige nationale team bestaat uit: Ecco van de Veer (-62kg), Boy Vogelzang (-69kg), Donny Donker (-85kg), Melvin Schol (-94kg), Chabeli Arenberg-Peeters (-55kg), Aafke van Leeuwen (-70kg) en Charella Westra (+70kg).
Trainer coach Allard Schulenklopper met zijn succesvolle Fighting Ju Jitsuka’s Ecco van der Veer, Donny Donker, Chabeli Arenberg-Peeters en Boy Vogelzang.