Jodan Boys heeft zaterdag de volle winst meegenomen vanuit Hoek. Na een 0-0 ruststand, waar vooral Jodan Boys blij mee mocht zijn na een aantal goede kansen van de thuisploeg vlak voor rust, moest doelman Marvin Straver ook nog eens geblesseerd afhaken. Tim van der Linden verving hem de rest van het duel, waarbij Jodan Boys vlak na de eerste wissel via Romario Dos Santos op voorsprong kwam. Hoek had vlak daarvoor nog de paal geraakt, maar een kleine tien minuten na de 0-1 zette van Renterghem de 1-1 op het scorebord. Tien minuten voor tijd bezorgde Pattinama met een mooie krul de overwinning voor de ploeg van trainer van den IJssel.
Jodan Boys begon met een redelijk vertrouwde opstelling. Alleen Enzo Huntink ontbrak, vandaar een basisplaats voor Romario Dos Santos. Martijn Jansen begon op de bank en Michel Verkaik stond in de basis.
Op sportpark Denoek duurde het even voordat de wedstrijd op gang kwam. Pas na ongeveer 25 minuten spelen kon de eerste echte kans genoteerd worden. De kopbal van Klinkemaillie ging net over het doel van Straver. Tien minuten later was er aan de andere kant een aardige kans voor Jodan Boys. Leroy Brank kopte goed door op Fanny Waandels die net te kort kwam om binnen te tikken. Wederom een kans voor Jodan Boys na een goed schot van Marengo, maar zijn inzet werd tot corner verwerkt. Aan de andere kant moest ook Straver in actie komen bij een poging van dichtbij.
Mo Bellahcen kreeg geel nadat hij zijn tackle te laat inzette. Vlak daarna kwam Jodan Boys goed weg dankzij puik werk van doelman Straver. Eerst maakte hij een inzet van van Renterghem onschadelijk, waarna in de rebound het schot van Clinckemaillie via het lichaam over ging. Straver raakte in de blessuretijd van de eerste helft geblesseerd en moest met, wat lijkt, een hersenschudding het veld af. Het is de vraag of hij woensdag in actie kan komen tijdens het bekerduel met Vitesse.
Na rust was Hoek al snel weer gevaarlijk. Dit keer ging een kopbal van Clinckemaillie op de paal, waar Hoek eerder zelfs aan een strafschop dacht. Vervolgens kwam bij Jodan Boys weer een wissel binnen de lijnen. Bradley el Idrisse verving Fanny Waandels, waarna de aanval nog eens gezocht werd. Uit een snelle counter, ingezet door een slimme bal van Don Mimpen, ging Romario Dos Santos op het doel af. Dos Santos hield het hoofd koel en schoot zo de 0-1 binnen.
Een kleine tien minuten later was het echter al weer gelijk. Birger Marten scoorde uit een voorzet van de ingevallen Shanwary. Vervolgens kon Kyle Doesburg na een slippertje van Roald Heerkens nog voor gevaar zorgen, maar zijn inzet ging naast de goal van Van der Linden.
Het slotakkoord kwam van Pattinama. Hij zag een voorzet zijn kant opkomen,  nam mooi aan en krulde de bal in de hoek achter de Hoek-doelman: 1-2. Zo stond Jodan Boys met nog negen minuten officiële speeltijd op voorsprong. Hoek probeerde het nog wel, maar meer dan een wissel aan hun kant en een gele kaart voor Martijn Jansen viel er uiteindelijk niet meer aan te tekenen.
Jodan Boys doet goede zaken door in Hoek te winnen en blijft de subtop op de voet volgen. Het gat met de onderste drie plaatsen is weer drie punten gegroeid. Sliedrecht, Smitshoek en FC Breukelen verloren allen, net als koploper Achilles veen, dat bij DFS onderuit ging.
Wat rest is nu de KNVB bekerwedstrijd tegen Vitesse aankomende woensdag en dan vervolgen de Goudse ploeg halverwege januari de competitie weer tegen Sliedrecht.
Statistieken wedstrijd:
Hoek-Jodan Boys 1-2 (0-0). 65. Romario dos Santos 0-1, 75. Birgen Martens 1-1, 81. Elliot Pattinama 1-2.
Scheidsrechter: M.P. Gerritsen (Best).
Gele kaart: Mo Bellahcen en Martijn Jansen (beiden Jodan Boys).
Aantal toeschouwers: 550.
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver (46′ Tim van der Linden), Don Mimpen, Roald Heerkens, Bram van Loon, Michel Verkaik, Leroy Brank, Romario Dos Santos, Mo Bellahcen, Fanny Waandels (62′ Bradley el Idrissi), Elliot Pattinama, Levi Marengo (Martijn Jansen).
Op de foto van Orange Pictures duelleert Bradley el Idrissi met Hoek-speler Lionel Fitch.