Rabobank heeft in 2017 een derde meer winst behaald dan een jaar eerder. Zowel de Nederlandse als de internationale activiteiten boekten een beter resultaat.

De nettowinst kwam uit op 2,7 miljard euro, tegenover 2 miljard euro een jaar eerder. Volgens topman Wiebe Draijer was de verbetering van de nettowinst onder meer te danken aan de sterkere Nederlandse economie en verbeterde marktomstandigheden. De rente-inkomsten bleven ondanks de aanhoudend lage rente op peil. Ook werden de kosten verlaagd, onder meer de reorganisaties in Nederland.

Digitale transitie
Draijer wil dit jaar zwaarder inzetten op de digitale transitie. Afgelopen jaar werden al de eerste stappen gezet op het terrein van blockchaintechnologie in samenwerking met zes andere grote banken. Ook werden verschillende apps en innovaties voor klanten geïntroduceerd en Rabobank wil zijn diensten op dat vlak verder uitbreiden.

Ook wil Draijer dit jaar nog meer op de uitgaven letten. Het rendement op geïnvesteerd vermogen is afgelopen jaar weliswaar al verbeterd tot 6,9 procent, maar bevindt zich nog altijd onder de doelstelling van 8 procent. Verder verwacht de bank dat de economie gunstig blijft, maar dat uitdagingen op de loer liggen op het vlak van data en privacy.

 

Beeldrechten: Raymond Aarsman.

Reageer op dit artikel