In de Ziekenhuis top 100 van het Algemeen Dagblad van vrijdag 3 november staat het Groene Hart Ziekenhuis op de 39e positie. Het GHZ scoort bovengemiddelde resultaten met de uitkomsten van de zorg bij behandelingen en operaties, maar laat punten liggen op de voor- en nazorg.
Op nieuwssite Gouds Dagblad stromen de reacties binnen op de tegenvallende uitslag voor en van het Groene Hart Ziekenhuis. Tijd voor een reactie vanuit het GHZ zelf.
,,Het Groene Hart Ziekenhuis scoorde de afgelopen jaren goed in de AD top 100. De 39ste positie die we dit jaar hebben, valt lager uit dan voorgaande jaren. Gelukkig is de kwaliteit van onze zorg de afgelopen jaren niet minder geworden. Dit wordt ook bevestigd door onze patiënten in de patiënttevredenheidsonderzoeken. Hierin krijgt onder meer nazorg een constante, positieve waardering”, zo reageert Godfried Barnasconi, voorzitter Raad van Bestuur, op de uitslag. ,,De zorg in de Nederlandse ziekenhuizen is natuurlijk over het algemeen van een zeer hoog niveau. De onderlinge verschillen tussen de ziekenhuizen in Nederland zijn dan ook klein. Hierdoor kan een kleine wijziging in het aantal punten een groot verschil in de ranglijst betekenen.”
Roderick Schmitz is, naast chirurg, medisch specialist Kwaliteit en Veiligheid: ,,De kwaliteit en veiligheid van de zorg die wij bieden, komt tot uiting in ieder contact dat we hebben met onze patiënten. Om dit goed meetbaar te maken, is het registreren van wat we doen van belang. Onze registratie was in 2016 op de genoemde onderdelen inderdaad nog niet op orde. Onze patiënten worden echter wél op deze risico’s gecontroleerd. Ondertussen werken we aan verbetering van onze registratie. Waar we overigens blij mee zijn is dat uit de AD Ziekenhuis top 100 blijkt dat we bovengemiddeld scoren op onze behandelingen en operaties.”
De AD Ziekenhuis top 100 is gebaseerd op een vergelijking van de ziekenhuizen op verschillende prestaties. Het AD gebruikt elk jaar deels andere normen om de ziekenhuizen te beoordelen.
Zie ook https://goudsdagblad.nl/groene-hart-ziekenhuis-zakt-ziekenhuis-top-100/