De komende dagen neemt het aandeel wolken en de kans op neerslag geleidelijk toe en later in de week stijgt de temperatuur naar 10 graden Celsius. Vooral in het weekend neemt ook de kans op regen van enige betekenis toe.
Vandaag is het in de Goudse regio overwegend bewolkt en zien we de zon sporadisch. Het blijft in ieder geval wel droog. In de vroege ochtend loopt de temperatuur al vrij snel op. De wind draait/ruimt in de loop van de ochtend naar het zuidwesten en blijft matig van kracht, 3 à 4 Beaufort. Met een maximum van 8 graden Celsius in de middag is het een aantal graden warmer dan de afgelopen dagen.
Morgen en vrijdag is het geheel bewolkt. Plaatselijk valt nu en dan een beetje lichte (mot-)regen, maar het zijn uiterst kleine hoeveelheden. De kans om een glimp van de zon te zien is klein. Bij een matige zuidwestenwind (3 tot 4 Bft) wordt het donderdag 10 graden Celsius en vrijdag mogelijk zelfs 11 graden Celsius. Ook de nachten zijn aangenamer met minima van 6 of 7 graden Celsius!
In het weekend en begin volgende week gaat de temperatuur ietsiepietsie naar beneden. De bewolking overheerst en af en toe valt er een beetje regen. Soms is de zon ook even waar te nemen, maar veel stelt het niet voor. De wind blijft onverminderd uit de zuidwesthoek waaien en zolang dat niet veranderd komt het winterse weer niet terug.
Weerspreuk van de dag: St. Ambroos (7 december), patroon van de bijen en de spreeuwen, houdt van waaien en van sneeuwen.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda