Chr. Gemengd Koor Hosanna onder leiding van dirigent André Vis geeft op zaterdag 9 december haar jaarlijks kerstconcert in de St. Janskerk. Dat is al weer voor de 35ste keer op rij.

Er is een gevarieerd programma samengesteld, met werken van onder andere Rutter, Vivaldi, Händel en Gounod. Natuurlijk ontbreken ook de traditionele kerstliederen niet. Zo zal zowel het gemengde koor als de mannenkoren afzonderlijk en gezamenlijk te beluisteren zijn. Daarnaast wordt medewerking verleend door Aart Mateboer (tenor), Arjan en Edith Post (trompet), Het Hollands Chr. Mannenkoor en het Chr. Mannenkoor Prins Alexander onder leiding van Arjan Breukhoven, Jan Jaap Nuiver (vleugel); Arjan en Matthijs Breukhoven (orgel).

Chr. Gemengd Koor Hosanna.
Het bekende Goudse koor verzorgt al vele jaren een kerstconcert in de St. Janskerk. Dit tot groot genoegen van vele bezoekers uit het gehele land. Hosanna treedt ook buiten Gouda op. Het koor staat onder vakbekwame leiding van dirigent André Vis.

Aart Mateboer, tenor.
Deze veelzijdige tenor behaalde in 1993 zijn einddiploma solozang aan het conservatorium in Zwolle. Aart is een veelgevraagde solist. Aart werkt dit jaar voor het eerst mee bij het kerstconcert van Hosanna. Het koor kijkt dan ook uit naar zijn medewerking aan deze avond. Aart zal zowel solistisch als met de koren optreden.

Arjan en Edith Post, trompet.
Dit trompetduo geeft veel concerten met bekende organisten en pianisten. Naast de soloconcerten verlenen Arjan en Edith vaak hun medewerking aan koorconcerten zo ook dit jaar
bij Hosanna. Al eerder werkte dit duo mee bij het kerstconcert van Hosanna. Dit werd door het publiek bijzonder enthousiast ontvangen.

Christelijk Mannenkoor Prins Alexander
Het mannenkoor is opgericht in het jaar 1966 . Het koor beschikt momenteel over 90 leden. Regelmatig geven zij concerten in zowel het binnen- als buitenland en treden regelmatig op voor radio en TV. Het koor heeft een veelzijdig repertoire.

Hollands Christelijk Mannenkoor
Het Mannenkoor is voortgekomen uit het Hillegersbergs Christelijk Mannenkoor dat werd opgericht op 12 oktober 1953. Het koor treedt regelmatig op voor Radio en TV en maakt diverse tournees in het buitenland. Momenteel bestaat het koor uit 130 leden. Beide mannenkoren treden tijdens dit kerstconcert gezamenlijk op onder leiding van hun dirigent Arjan Breukhoven.

Het concert begint om 20.00 uur. Toegangsprijs is € 15,–. In de voorverkoop zijn toegangskaarten te bestellen tegen de gereduceerde prijs van € 12,50. Kinderen t/m 12 jaar gratis. De kaarten zijn verkrijgbaar via e-mail: [email protected] of telefonisch 0182 – 785878 of bij Boekhandel Smit B.V., Korte Tiendeweg 19 in Gouda.

Zie www.hosannagouda.nl en/of www.facebook.com/hosannagouda voor meer informatie.

Reageer op dit artikel