Driestar Educatief heeft deze week, in samenwerking met Techniekpunt Gouda (onderdeel van de Brede School Gouda), zes inspirerende workshops over Wetenschap en Techniek voor leerkrachten gegeven.
Met succes, want er waren vijftig deelnemers van meer dan twintig verschillende scholen bij aanwezig. Tussen de workshops door konden de leerkrachten, onder het genot van een hapje en een drankje, bij diverse stands informatie inwinnen over leerlijnen, lessen en materialen op het gebied van W&T.
,,Het was een inspirerende woensdagmiddag voor alle leerkrachten die meer willen leren over het stimuleren van een onderzoekende en ontdekkende houding bij kinderen. Het programma van het symposium was zo opgebouwd dat er veel ruimte was om zelf aan de slag te gaan met wetenschap en techniek, gericht op lessen in het primair onderwijs”, aldus Birgit Groothuis, projectleider TechniekPunt Gouda.
De middag bestond uit een inleiding en twee inhoudelijke workshoprondes. In de pauze konden de deelnemers in gesprek met diverse organisaties en bedrijven die zich bezig houden met wetenschap en techniek in de klas.
De initiatiefnemers werken momenteel aan een groot gezamenlijk evenement voor studenten, leerlingen en leerkrachten.