Bijdrage van de andere Paul van Vliet |

Vrijdag 12 januari 2018, ik breng samen met Bart van den Ban een bezoek aan de Goudse IJstent. Ik hoor u al denken… Bart van den Ban? Dat is m’n grote vriend met wie ik (bijna) elke vrijdag een biertje drink om de week door te nemen. Overigens is hij werkzaam bij Restaurant Belvedère wat gevestigd is aan de markt en verzorgt daar de lunch.

Terug naar de Goudse IJstent, we willen aan een tafel zitten ‘gereserveerd’ een ander tafeltje misschien? Maar nee hoor, weer ‘gereserveerd’.

Dit is overigens niet de eerste keer dat ik dit meemaak, je bent een soort van verplicht om naar een andere horecagelegenheid te gaan. Leuk de schaatsbaan om het stadhuis, super! Alleen een nadeel… als je gezellig een drankje wilt doen kan dat niet, want alles is ‘gereserveerd’.

Gelukkig ben ik niet de enige die dit opvalt. Uw verslaggever en tevens de plaatselijke polderdandy heeft geen blad voor zijn mond en gaat dit rondvragen. ‘De Goudse IJstent was vorig jaar leuker, het was kleiner en je kon zomaar binnenvallen. Nu kom je binnen en kan je niet eens wat gezellig drinken omdat alles gereserveerd is’. ‘Een schaatsbaan om het stadhuis, geweldig! We missen alleen de muziek aan de bar’.

Dit weekend is de schaatsbaan voor het laatst met vanavond een feestje en morgen zal van 14 tot 17u00 het dweilorkest gaan spelen. Ze geven morgen een zonovergoten dag op dus we gaan gezellig het ‘laatste rondje’ meevieren.

Maar wat heeft u verslaggever na de afwijzing van de Goudse IJstent gedaan? Een gezellig drankje gedaan bij De Tapperij waar ik overigens de eigenaar Ton Vergeer feliciteerde met zijn aankomende biercafé BarBier. Dat zal zich dit jaar gaan vestigen in het voormalige pand van Tof.

Kortom, Gouda wordt steeds groter met meer winkels en horecagelegenheden en dat is alleen maar positief voor ons mooie stadje.

Beeldrechten: Marco van der Horst.