It’s the most wonderful time of the year! En daar hoort natuurlijk een kerstboom bij.

Ook veel Nederlandse steden leuken de kerstsfeer en gedachten op met een eigen boom.

Reviewplatform Zoover gaat ook dit jaar op zoek naar de stad met de allermooiste kerstboom van Nederland. ,,Ook dit jaar zijn wij weer benieuwd waar volgens jou de mooiste openbare kerstboom van Nederland staat!”, aldus Zoover.

Kijk op www.zoover.nl/blog/poll/poll-openbare-kerstboom-nederland/ hoe en op welke kerstbomen je dit jaar kan stemmen.

,,Het is weer zover, we kunnen weer stemmen voor de mooiste kerstboom buiten, ‘de openbare kerstboom’ (gek woord) bij Zoover. Vanaf maandag is de boom weer in de stad en we hopen dat iedereen op onze Goudse kerstboom gaat stemmen”, zo laat de organisatie van Gouda bij Kaarslicht weten.
Vorig jaar werden we tweede in de verkiezing. De Gerbrandytoren in IJsselstein bleef onze Noorse boom net voor.  Maar de ‘grootste kerstboom ter wereld’ is dit jaar al uitgeschakeld voor de competitie. Door een blikseminslag vrijdag 8 december kan de Gerbrandytoren niet worden verlicht. Al 25 jaar wordt de 372 meter hoge Gerbrandytoren in IJsselstein versierd met kerstlampjes om zo de grootste kerstboom ter wereld te vormen. Het noodlot sloeg vrijdagochtend toe toen de bliksem de toren raakte, hierdoor raakte een groot deel van de lampjes defect. Dit is niet meer te repareren voor 6 januari, de datum dat de kerstboom traditioneel weer wordt afgetuigd.

Vorig jaar
In een peiling van reviewplatform Zoover van vorig jaar stemde 54 procent op de Gerbrandytoren in IJsselstein, die jaarlijks verlicht wordt.
De tweede plaats in de poll was voor de boom op de Markt in Gouda, de kerstboom in Delft is derde.

Bekijk hieronder de uitslag van vorig jaar. 

IJsselstein – Gerbrandytoren 54% 1.414 stemmen

Gouda – Markt 23% 597 stemmen

Delft – Markt 16% 429 stemmen

Rotterdam – Centraal Station 3% 71 stemmen

Groningen – Grote Markt 1% 36 stemmen

Maastricht – Vrijthof 1% 32 stemmen

Haarlem – Grote Markt 1% 15 stemmen

Amsterdam – Dam 1% 15 stemmen

 

Reageer op dit artikel