Humor of geen humor. De ambtenaren van de gemeente Gouda vinden het in ieder geval niet leuk en zien de lol er niet van in.
We hebben het over de pamfletten die in de hele binnenstad van Gouda hangen waarop Gouwenaars worden opgeroepen tot evacuatie, vanwege het Minoïvirus. Voor veel Gouwenaars bleek die oproep verwarrend. Al waren de posters bedoeld als uitnodiging voor een halloweenfeest.
De gemeente heeft So What!, de organisatie van het Halloweenfeest van komende zaterdag, dan ook gevraagd de posters in de hele Goudse binnenstad weg te halen. Te meer ook omdat het niet is toegestaan om zomaar posters in de stad op te hangen.


Met de guerrilla-actie vroeg van sociëteit So What aandacht voor het Halloween-feest dat daar zaterdag 28 oktober plaatsvindt. Met de boodschap: ‘Na een grootschalige uitbraak van het Minoï virus rondom Gouda wordt de stad ontruimd. Burgers van Gouda en omgeving worden opgeroepen zich te melden bij het dichtstbijzijnde evacuatiecentrum op 28 oktober. Honderden mensen worden naar So What! gestuurd om gescreend te worden voor evacuatie of quarantaine. Ben jij klaar voor deze zombie apocalyps? Ben jij voorbereid en overleef je, of word ook jij een slachtoffer van deze epidemie? Individuen die tot die tijd symptomen van het Minoïvirus vertonen, dienen zich te melden bij een ziekenhuis.”De actie wekte bij sommige Goudse inwoners een tegenreactie op.


De SGP ging nog een stapje verder. Uit monde van het Goudse raadslid Jacques Rozendaal liet de partij weten dat Halloween steeds gruwelijker wordt. En dat de angstaanjagende taferelen en geweldverheerlijking een onderzoek rechtvaardigen om deze Halloween-uitwassen en activiteiten strafbaar te stellen.