De komende dagen wordt het geleidelijk zachter. In het Kerstweekend is het wisselvallig, windrijk en zeer zacht voor eind december. Na de Kerst wordt het waarschijnlijk een stuk rustiger en kouder, maar dit is nog niet helemaal zeker.

Vanochtend is het aan de koude kant met temperaturen iets onder vriespunt en met name in open gebieden kan er ook nog plaatselijk mist aanwezig zijn in de regio. In de ochtenduren zal de zon nog schijnen, maar vanuit een noordwestelijke richting zal de bewolking geleidelijk toenemen.

Om 11.44 uur begint de astronomische winter. Aan het eind van de middag en in de avond kan er periodiek regen vallen. De zuidwestenwind neemt in de loop van de dag toe naar matig, windkracht 3 Beaufort. De maximumtemperatuur komt uit rond 4 graden Celsius en wordt pas in de avond bereikt.

In de nacht naar donderdag is het overwegend droog bij een minimumtemperatuur van circa 3 graden Celsius en een zwakke zuidwestenwind (windkracht 2 Beaufort).

Donderdag is het overwegend bewolkt in het Groene Hartgebied. In de loop van de middag opklarend met zonnige perioden. Er waait een matige zuidenwind, maar met 5 graden Celsius wordt het weer een graadje zachter dan op woensdag.

Vrijdag blijft het in het Groene Hartgebied zo goed als droog. De bewolking overheerst en tussendoor schijnt nu en dan kortstondig de zon. De maximumtemperatuur komt uit rond 7 graden Celsius. Overdag waait er een zwakke zuidelijke wind door de Goudse wijken, maar in de loop van de avond neemt de wind flink in kracht toe.

In het kerstweekend is het regenachtig en staat er meestentijds veel wind. Er is veel bewolking, maar met name op Tweede Kerstdag breekt nu en dan ook de zon even door. Zaterdag wordt het een graad of 8. Zoals het er nu naar uit ziet valt er in de ochtend regen en wordt het in de middag vanuit het westen droog in het Groene Hartgebied.

Eerste Kerstdag lijkt een onstuimige dag te worden met veel wind, langere tijd zal het hard waaien (7 Beaufort) met zware windstoten. De maximumtemperatuur komt uit rond een boterzachte 13 graden Celsius in de Goudse regio. Waarschijnlijk valt de meeste neerslag in de nacht, maar in de loop van de middag kan het vanuit het westen van tijd tot tijd opnieuw licht gaan regenen.

Tweede Kerstdag wordt eveneens een behoorlijk windrijke dag met een matige tot vrij krachtige westenwind (4 tot 5 Beaufort). Er komen verspreid over de dag enkele buien voor, maar meestentijds is het droog. Tussen de buien door zijn er ook flinke perioden met zon. De luchtdruk zal in de loop van Tweede Kerstdag sterk oplopen. Met temperaturen van circa 8 graden Celsius is het enkele graden warmer dan het langjarig gemiddelde voor eind december!

Na de Kerstdagen een overgang naar een kouder en rustig weertype.

Het weer tijdens de jaarwisseling: Brede opklaringen, droog, zuidwestenwind 1-2 Beaufort, circa 2 graden Celsius!

Weerspreuk van de dag: Wanneer de rook naar de aarde slaat, is ’t zeker dat het regenen gaat.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

Reageer op dit artikel