Vanochtend is het nog enige tijd buiig in het Groene Hartgebied. Maandagmiddag wordt de frequentie van het aantal buien een stuk lager en schijnt de zon iets vaker. Bovendien is het met een graad of 9 in de middag ook minder guur dan zondagmiddag. Dinsdag, woensdag en donderdag verlopen nog iets zachter bij een zuidelijke stroming. Daarna komen we opnieuw in een koudere luchtmassa terecht. In het volgend weekend is het sterk wisselvallig. Met name op zondag wordt er onstuimig weer verwacht met veel neerslag en veel wind.
Vanochtend trekken nog diverse buien over het Groene Hart. Tussen de buien door is er ruimte voor de zon. In de loop van de middag neemt de frequentie van de buien geleidelijk af. Het wordt circa 9 graden Celsius in Gouda en omliggende gemeenten. De noord-noordwestenwind is matig van kracht (3 tot 4 Beaufort). In de tweede helft van maandagmiddag neemt de wind geleidelijk in kracht af.
Vanavond en in de nacht naar dinsdag is het wisselend bewolkt in het Groene Hartgebied. De kans op een regenbui neemt in de nacht toe. Tijdens brede opklaringen zakt de temperatuur naar een graad of 3. Tijdens bewolking is het gemiddeld 5 graden Celsius. De noordwestenwind zwakt geleidelijk af naar zeer zwak (windkracht 1 Beaufort) aan het eind van de avond en de eerste helft van de nacht. In de loop van de nacht draait (krimpt) de wind naar zuidwest en neemt toe naar zwak (windkracht 2 Beaufort).
Dinsdag is het eveneens wisselend bewolkt en met name in de middag kan het af en toe licht motregenen. Meestentijds blijft het echter droog en is soms de zon even te zien. Het wordt circa 10 graden Celsius bij een zwakke tot matige zuidwestenwind (2 tot 3 Beaufort).
Woensdag is het geheel bewolkt, als we de zon te zien krijgen dan is dat sporadisch. Wel blijft het zo goed als zeker droog en wordt het met 12 graden Celsius een stuk zachter. De zwakke wind (2 Beaufort) draait (krimpt) in de loop van de dag van zuidwest naar zuid.
Ook donderdag is het nog zacht voor de tijd van het jaar en hebben we met 11 graden Celsius een maximumtemperatuur in de dubbele cijfers. Er waait een zwakke zuidelijke wind (2 Beaufort).
Vrijdag is het hoogstwaarschijnlijk ook nog rustig herfstweer, maar krijgen we in de loop van de dag met een noordelijke stroming te maken, waarmee koudere lucht het Groene Hartgebied instroomt.
In het volgend weekend is het sterk wisselvallig. Daarbij wordt het weer iets kouder, de maximumtemperaturen liggen in de middag iets onder 10 graden Celsius. Volgende week zondag is het waarschijnlijk flink onstuimig met veel neerslag en een krachtige zuidwestenwind (6 Beaufort). Windstoten tot circa 80 km./uur zijn dan mogelijk.
Na volgend weekend wordt een noordwestelijke stroming berekend met maximumtemperaturen van circa 7 graden Celsius. In de nachten daalt de temperatuur naar een minimumwaarde van circa 4 graden Celsius. Er is in eerste instantie op maandag veel ruimte voor de zon. Op dinsdag en woensdag overheerst de bewolking en is het aantal zonnige momenten beperkt.
Diverse weermodellen laten voor de derde decade van november een winterse situatie zien. Drukstijgingen boven Scandinavië laten de wind draaien naar het oosten of noordoosten en dat zou mogelijk kunnen leiden tot een winters weerbeeld aan het eind van de meteorologische herfst. We zullen nog even moeten afwachten of dit daadwerkelijk uit gaat komen, het is een lange termijnverwachting.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda