Krijgt Gouda weer een poppenkasttheater?
Zo vroegen wij ons eind oktober af. En jawel, het poppenkasttheater komt er. Het geld is binnen. De opbouw kan beginnen.
Goed nieuws dus voor initiatiefnemers Claudia Verschuren, Ben Bijker en Peter Jan Eckstein.
Een plekje voor het Goudse Poppenkasttheater hadden ze ook al op het oog: het Kleintheater Zwaan, aan het Zwaansgat 15 in Gouda: het kleinste complete theater van Nederland. Met plek voor maar liefst 35 mensen/kinderen.
Bij toeval is regisseur en theatermaker Peter Meijer ook eigenaar van Kleintheater Zwaan. En bij toeval zijn Claudia Verschuren en Ben Bijker beter bekend als Krek en Klodje van Gordijn Opzij. Al twee jaren toeren Ben en Claudia als Krek en Klodje met een mobiele poppenkast door het land om voorstellingen op locatie te verzorgen. De match was dus zo gemaakt.
Om het poppenkasttheater te kunnen opzetten en opstarten, was geld nodig. Eckstein is daarvoor een crowdfundingsactie begonnen. Om het poppenkasttheater te kunnen beginnen, is er 1300 euro nodig. De benodigde 1300 euro voor de bouw van een poppenkast en de aanschaf van kinderklapstoeltjes was via een crowdfundingsactie binnen een mum van tijd binnen geharkt. Naast het geld boden twee mannen aan de poppenkast te willen bouwen.
Verwend
Jarenlang waren we in Gouds dik verwend met het poppentheater van Hanneke Kuipers. Aan de Fluwelensingel speelde ze wekelijks de nieuwe avonturen van Berend Botje en vele anderen. Regelmatig waren ook andere poppenkastspelers bij Kuipers te gast. Na de verhuizing van Kuipers naar Blijham in Groningen was het gedaan met het theaterpret voor de allerkleinsten.
Maar nu dus, is er weer goed nieuws. Het ligt in de bedoeling om maandelijks op de zaterdagmiddag een aantal voorstellingen te gaan verzorgen.Frontfoto Peter Jan Eckstein, die inmiddels van vele andere projecten weet hoe hij de touwtjes aan elkaar moet knopen.