Rabobank stopt met Rabo Scanner

mainImage
Rabobank stopt met Rabo Scanner

Rabobank doet de Rabo Scanner, het aparte apparaatje om betalingen en overboekingen te verifiëren, de deur uit.

De Rabo Scanner is een kaartlezer voor bankpassen van klanten van de Rabobank. Daarmee kunnen zij betalingen en overboekingen goedkeuren. Ook is het kastje nodig om de mobiele app te installeren. Het voor veel mensen onhandige ’goedkeuringskastje’ is niet meer nodig, concludeert de bank. Later dit jaar begint Rabobank de aparte ’Rabo Scanner’ in een periode van ongeveer een jaar uit te faseren.

De Rabo Scanner is steeds minder vaak nodig, maar nog altijd verplicht voor onder meer het installeren van de mobiele app en het overboeken van grote bedragen. ,,In de loop van volgend jaar hoeft ook dat niet meer”, belooft Bart Leurs, groepsdirectielid verantwoordelijk voor de digitale verandering bij Rabobank. Leurs stelt dat het door de technologische ontwikkelingen ook mogelijk is om ’net zo veilig’ online te bankieren zonder apart kastje.  Daarbij noemt hij vijfcijferige inlogcodes of het gebruiken van een vingerafdrukscanner in een telefoon.

Nieuw inlogsysteem
,,Uiteindelijk geven we geen Rabo Scanners meer uit", zegt Leurs. ,,Maar er komt een alternatief. Klanten kunnen alsnog veilig inloggen dankzij een nieuw beveiligingssysteem, maar hebben daarvoor simpelweg niet de tussenstap van een kastje nodig. De apparaatjes die in omloop zijn, blijven bruikbaar. We zien wel dat steeds minder mensen er behoefte aan hebben, omdat ze bijvoorbeeld mobiel bankieren."

Ook bij Volksbank, het moederbedrijf van SNS, ASR en Regiobank, loopt een project om de zogenoemde Digipas dit jaar overbodig te maken. Het goedkeuringsapparaat verdwijnt niet helemaal.


Foto: Digitaal Dagblad