Gouda Refractories breidt uit met 15.000 m2

mainImage
Gouda Refractories breidt uit met 15.000 m2

De Gemeente Gouda en Gouda Refractories hebben overeenstemming bereikt voor de overdacht van circa 15.000 m2 aangrenzende grond met opstallen.

Hiermee kan Gouda Refractories de toekomstambities en ontwikkeling aan de Goudkade in Gouda realiseren. Zo zal er spoedig gestart worden met de bouw van een nieuw hoofdkantoor op het nieuw gewonnen terrein.

Andere projecten die Gouda Refractories wil oppakken zijn de realisatie van een hypermodern laboratorium voor productontwikkeling en verdere verbeteringen van zowel het productieproces als het logistieke proces. Zo zal de bouw van een nieuwe volautomatische menglijn voor hoogwaardige vuurvaste materialen reeds in november 2018 starten.

Het nieuws over de grote gronddeal zong al enige tijd rond. Onder meer werd er over gesmoesd tijdens de benoeming van Marcus Schuchmann, directeur van Gouda Refractories, als machtigste man van Gouda. Dat was in december 2016 in Cinema Gouda. ,,Ja, de geruchten gingen al even de ronden", zo bevestigt een woordvoerster van Gouda Refractories. ,,Maar het had al met al nog al wat voeten in aarde. Daarbij viel het college van Gouda, waardoor het proces veel vertraging heeft opgelopen... Maar nu is het gelukkig helemaal rond."

Met de uitbreiding pakt Gouda Refractories het stuk grond wat nu in gebruik is door het afvalbrengstation van Cyclus. Dat verhuist op termijn naar een nieuw te ontwikkelen ecopark verderop in de hoek van de Goudkade.


Foto: Digitaal Dagblad