Uitgave nummer 40 van het tijdschrift Lekker is deze week verschenen. In het tijdschrift staan de top 10 van de beste restaurants in ons land en vervolgens de top 100. In totaal bevat Lekker ‘500 beste restaurants van Nederland’. Boven de 100 zijn die niet gerangschikt naar plek maar behoren gewoon tot de beste in hun soort.
De Nederlandse restaurantgids Lekker500 beoordeelt al 40 jaar Nederlandse restaurants op kritische en onafhankelijke wijze zonder daarbij de kernwaarden uit het oog te verliezen: betrouwbaarheid, verrassing, expertise, onafhankelijkheid en culinaire kennis.
In Gouda staan drie restaurants op de lijst: Jean Marie aan de Oudebrugweg, Bangkok City aan de Lange Tiendeweg en Unique aan de Prins Hendrikstraat.  De eerste wisten hun plek te behouden. Unique is nieuw op de lijst.
Voor Jean Marie is zijn chef/patron Jan Hartman en zijn sous Rody van Velzen degenen die de plek op hun conto kunnen schrijven. De score van Bangkok City is te danken aan de kookkunsten van chef-patron Aree Thamtes. Bij Unique is patron-cuisinier Maurice Hoegee verantwoordelijk voor al het lekkers de gasten krijgen opgediend.

In het Groene Hart staat één restaurant in de top 100 van de Lekker: De Burgemeester in Linschoten. En wel op nummer 88.
Naast de bovengenoemde zijn de andere restaurants uit het Groene Hart die in de Lekker voorkomen Akkeroord (Waddinxveen), Plantage 87 (Oude Wetering), Nieuwe Polderkeuken (Stolwijk), Bij Mette (Linsschoten), De Schans (Montfoort), JanZen (Woerden), Pieters (Bergambacht), Tante Kee (Kaag), Florijn (Nieuwerbrug), Watergeus (Noorden), ’t Vaantje (Reeuwijk), Paddle’s (Waddinxveen) en De Dukdalf (Woerden).


Op de frontfoto het team van Unique met staand derde van rechts eigenaar/patron-cuisinier Maurice Hoegee en tweede van links eigenaar/gastheer Sven Lutterman.