Olympia onder de 15 jaar speelt dinsdagavond 10 oktober voor de derde keer in korte tijd voor de bekercompetitie tegen De Betrokken Spartaan. En dat heeft alles te maken met de betrokkenheid van het (jeugd)bestuur bij De Betrokken Spartaan. Of liever gezegd: het gebrek aan betrokkenheid.
Begin september werden de Goudse spelertjes en staf nog voor de aanvang van de wedstrijd naar huis gestuurd. Dit vanwege een gebogen doellat. En daardoor kon er niet gevoetbald worden. Een mankement waarvan de Rotterdamse vereniging al een week op de hoogte was. Twee weken later werd er wel gespeeld: vriendschappelijk, zonder KNVB-scheidsrechter en zonder veldverlichting.  Dat telde niet. Morgenavond treffen beide teams elkaar weer. Maar nu in Gouda.
Teleurgesteld en vooral boos
Teleurgesteld en vooral boos: dat waren de spelers van Olympia onder de 15 jaar en de begeleiding van het team. Ze waren vol enthousiasme ‘s middags naar De Betrokken Spartaan in de Rotterdamse wijk Spangen vertrokken. Eenmaal aangekomen en op weg naar de kleedkamer kregen ze van de Rotterdamse club te horen dat de wedstrijd was afgelast. Reden: een gebogen doellat.
,,We kregen op het laatste moment te horen dat er vandalen op de lat hadden gezeten en aan de lat hadden gehangen. Daardoor was de doellat flink gebogen en kon de wedstrijd niet doorgaan”, aldus Dennis Jongenelen, trainer/coach van het team.
,,We hebben het met eigen ogen gezien. De doellat was ingedeukt en gebogen. Voetballen kan niet met zo’n lat. Het is hetzelfde als een gat in het net. Dat moet je eerst repareren voordat je mag spelen. Met een net is dat wellicht provisorisch op te lossen. Maar dat gaat niet met een stalen doellat. Afgelast dus, te meer omdat het een officiële wedstrijd met een officiële scheidsrechter betreft.”
En dat was de reden dat Jongenelen en zijn spelers het zo laat van de thuisclub te horen kregen. En de reis van Gouda-Rotterdam visa versa tevergeefs hadden gemaakt. ,,Een vaag verhaal. De vernieling was een week ervoor gebeurd. De club wist er dus al van. Maar ze wilden de beslissing af laten hangen van de officiële scheidsrechter. Dit terwijl andere scheidsrechters de wedstrijd op dat veld er al uit hadden gegooid”.
De Betrokken Spartaan deelt het complex (met vier velden) met GLZ Delfshaven en FC Maense. Uitwijken naar een andere veld, was ook niet mogelijk. ,,We hebben nog geprobeerd om de wedstrijd op een ander veld te krijgen, maar dat kon niet. We zijn naar Gouda teruggegaan en hebben daarna nog getraind.”
Twee weken later
Twee weken later stond de wedstrijd weer op het programma. En weer gingen de spelers, staf en ouders vol goede moed richting Rotterdam Spangen. Nadat de beide teams op het veld stonden, was het wachten op de bondsscheidsrechter. Je raadt het al: die kwam niet opdagen. Of niet geregeld? Een kwartier gewacht, een half uur. Maar geen scheidsrechter of vervanger. Niemand te vinden.
Daarbij stond de wedstrijd gepland op een veld zonder verlichting. Door de snel invallende duisternis had er sowieso – op voorhand – maar één helft gespeeld kunnen worden. Uitwijken naar een ander veld, was dit keer ook niet mogelijk. Hoe De Betrokken Spartaan dit probleem had opgelost: we weten het niet. Zover kwam het ook niet. Beide teams speelden kort een onderling vriendschappelijk partijtje van twee keer twintig minuten tegen elkaar. En daar bleef het bij.
Het Goudse team was er sowieso klaar mee en voelde er niet veel voor om voor een derde keer naar De Betrokken Spartaan af te reizen. Door een brief van het bestuur van Olympia richting de KNVB, is dat ook niet meer nodig. De Betrokken Spartaan komt dinsdagavond naar Gouda toe. En dan wordt de wedstrijd eindelijk afgewerkt. We gaan er immers van uit dat Olympia de zaken wel geregeld en op orde heeft.
Imholz, onderhoud- en schildersbedrijf
Goed nieuws is dat Olympia onder de 15 jaar een nieuwe sponsor heeft in Imholz, onderhoud- en schildersbedrijf. Het bedrijf van assistent-trainer/leider Vico Imholz. In het nieuw en met sponsor treedt het team van Dennis Jongenelen derhalve de Rotterdammers tegemoet.