It was the most wonderful time of the year! En daar hoorde natuurlijk een fraaie kerstboom bij. En volgens reviewplatform Zoover hadden we zelfs de allermooiste kerstboom van Nederland. En die staat er nog steeds. Als uitloper van de kerst en als decoratie van de Goudse IJsbaan.

Maar aan alles komt een einde. Zo ook aan Gouda, stad van winterevenementen en de Goudse Kerstboom. Die zal vandaag of morgen worden afgetuigd en geveld door de medewerkers van Cyclus.

Maar wat gebeurt er dan met de mooiste en negentien meter hoge kerstboom van Nederland, nadat de lichtjes, ballen en andere versierselen eruit zijn gehaald?

 

Cyclus zaagt het onderste gedeelte (vanaf vijf meter van de voet) van de boom in stukken voert deze in het kader van de duurzaamheid af naar Brian Bunnik van Depot 24. Brian maakt er tafels en banken van. Sommige ‘broodjes hout’ gaan naar de scouting van Gouda. De scoutingclub Cornelis de Houtman maakte een aantal jaar geleden van de hele boom nog een vlaggenmast.

Het bovenste gedeelte van de boom gaat naar de Futseltuin, een initiatief van bewoners voor Groen moet je Doen. De Futseltuin is een buurttuin in de wijk Kort Akkeren achter de Walvisstraat en Lethmaetstraat. Het is een speel-, moes- en ontmoetingsplek in Gouda. De Futseltuin is de plek voor buurtbewoners van Korte Akkeren om te tuinieren, te ontmoeten of gezellig met de kinderen en honden te spelen. De resten van de Noorse kerstboom worden voor de tuin gebruikt, als bijvoorbeeld staptegels. Ook worden er houtsnijwerken van gemaakt.

 

 

Zie ook goudsdagblad.nl/gerbrandytoren-is-al-uitgeschakeld/

Poll: waar staat de mooiste openbare kerstboom van Nederland?

Gouda – Markt 30%
Rotterdam – Centraal Station 22%
IJsselstein – Gerbrandytoren 15%
Haarlem – Grote Markt 11%
Groningen – Grote Markt 10%
Alkmaar – Grote Kerk 6%
Maastricht – Vrijthof 3%
Amsterdam – Dam 1%
Delft – Markt 1%
Amsterdam – Centraal Station 0%

Reageer op dit artikel