Burgemeester Milo Schoenmaker gaat vandaag samen met wethouder Thierry van Vugt in gesprek met Ron Lugthart, de eigenaar van de gesloten horecazaken Woodies en Lobbes. Ook andere partijen, zoals de politie, stadstoezicht en een delegatie bezoekers, zijn bij het gesprek aanwezig.

Schoenmaker sloot de twee uitgaansgelegenheden in februari, als gevolg van een vechtpartij eind 2017. Het was de tweede keer dat er een geweldincident plaatsvond waar medewerkers van de horecagelegenheden aan de Zeugstraat bij betrokken waren. Na een eerder incident in 2016 had Lugthart al een waarschuwing gekregen.

De sluiting kwam hard aan bij het Goudse uitgaanspubliek. Als tegengeluid werd er op Facebook een petitie gestart die al bijna duizend handtekeningen heeft opgeleverd. Verder werd een protestmars gehouden in de binnenstad. Dit alles is voor de burgemeester en wethouder en de betrokken instanties mede de aanleiding om met de eigenaar van de Woodies om de tafel te gaan zitten. De partijen beseffen dat er een gat is gevallen in het uitgaansleven in Gouda. Dat kan volgens de burgemeester gevuld worden, maar wel op een manier die veilig is voor iedereen.

Schoenmaker zegt open te staan voor een ‘nieuwe situatie die veiliger is’, maar dat kan niet meer met Lugthart aan het roer. Zijn vergunningen zijn ingetrokken. Een nieuwe vergunning is een mogelijkheid, maar die kan niet meer aan Lugthart worden toegekend. Hoe en of Lugthart dit gaat oplossen, is aan hem. Lugthart is ook eigenaar van de twee panden.