Ga jij nog wat uitspoken komend Halloween-weekeinde?

Ga jij nog wat uitspoken komend Halloween-weekeinde?

Er is iedere dag wel wat te doen, te zien, te horen en te beleven in Gouda.
Het wordt een wisselvallig herfstweekeinde. Tussen de buitjes door prima omstandigheden om buitenactiviteiten te ondernemen. Daarnaast is het de tijd om ‘uit’ en naar binnen te gaan. Bijvoorbeeld om een filmpje te pakken, naar theater te gaan of een expositie te bezoeken.
Kortom, er is altijd wat te beleven in Gouda.
Bekijk hieronder de UIT-agenda voor de komende dagen, samengesteld aan de hand van De Uitloper Gouda: zie www.uitlopergouda.nl.
Heb je zelf ook iets voor de uitgaansagenda, geef het ons door: redactie@goudsdagblad.nl
FILMS
FILMHUIS GOUDA, Lethmaetstraat 45, tel. 0182-522200, www.filmhuisgouda.nl.

 
 
TULIP FEVER
Regie: Justin Chadwick. Met: Alicia Vikander, Dane DeHaan, Christopher Waltz, Judi Dench, Cara Delevigne. GBR/USA 2017 • drama, romantiek • 105 min. VR 27: 19u00; ZA 28: 15u00; ZO 29: 20u00; DI 31: 20u30.
GIFTED
Regie: Marc Webb. Met: Chris Evans, McKenna Grace, Lindsay Duncan. USA 2017 • drama • 101 min. VR 27: 21u45; MA 30: 20u30; DI 31: 14u00; VR 3: 15u30; ZA 4: 21u15.
THE BEGUILED
Regie: Sofia Coppola. Met: Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning. USA 2017 • drama • 93 min. ZA 28: 18u30; WO 1: 20u30; ZA 4: 15u30; DI 7: 20u30.
WIND RIVER
Regie: Taylor Sheridan. Met: Elizabeth Olsen, Jeremy Renner, Kelsey Asbille. CAN/GBR/USA 2017 • actie, misdaad, mysterie • 111 min. ZA 28: 21u15; ZO 29: 16u00.
IN BLUE
Regie: Jaap van Heusden. Met: Bogdan Iancu, Maria Kraakman. NED/ROE 2017 • drama, romantiek • 102 min. ZO 29: 11u00; DO 2: 20u30; DI 7: 14u00.
 
THEATERS
GOUDSE SCHOUWBURG Boelekade 67, Gouda, tel. 0182-513750
MAANDAGENDA OKTOBER – www.goudseschouwburg.nl

vr. 27 okt. Virtuele Whiskyreis Glenfiddich
20u30-22u00 Voor zowel de whiskykenner als de beginnende whiskyliefhebber houdt de meest bekende distilleerderij van Schotland, Glenfiddich, op vrijdag 27 oktober een unieke whiskyervaring in De Goudse Schouwburg. Tijdens een virtuele rondleiding door de Glenfiddich distilleerderij neemt whisky ambassadeur Tony van Rooijen, liefhebbers van de Schotse lekkernij mee op reis langs prachtige beelden en persoonlijke verhalen. Ontdek aan de hand van de verschillende smaken, kleuren en geuren, de mystiek van Schotland en de drank waarmee het land wereldberoemd is geworden. Voor een moment waant u zich niet in Gouda, maar in Schotland.
Over Glenfiddich
Glenfiddich is ‘s werelds meest geliefde en meest onderscheiden Schotse single malt whisky. Hij wordt al sinds 1887 in Dufftown gemaakt. Glenfiddich is niet alleen verantwoordelijk geweest voor de introductie van single malt whisky, het heeft ook altijd een toppositie in dit marktsegment gehad. Ruim 125 jaar na de oprichting is Glenfiddich nog steeds in familiehanden, iets wat niet vaak meer voorkomt in Schotland. De vele onderscheidingen die Glenfiddich mocht ontvangen, weerspiegelen de passie, integriteit en innovatiedrang die van de ene op de andere generatie is overgedragen. Keer op keer.
Voor meer informatie zie www.virtuelewhiskyreis.nl en www.goudseschouwburg.nl
za.28 okt. Sanne Vogel, Muayad en Amir: Nieuwe familie, 20u30
 
PODIA
SINT-JANSKERK 
   Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com.

za. 28 okt. LEERLINGEN VAN CHRISTIAAN INGELSE | Bach en Franck
16u00  Het zomerseizoen in de Sint-Jan wordt afgesloten met het traditionele leerlingenconcert door orgelstudenten van Christiaan Ingelse. Hoewel ze zelf nog niet behoren tot de kleine selecte kring van Nederlandse orgelconcertanten, gaan deze leerlingen toch de uitdaging aan om een ‘volwassen’ concert te geven. Het wordt een gevarieerd programma met onder andere werken van Johann Sebastian Bach en César Franck.
za. 28 okt. COV LAUS DEO | Mendelssohn, Paulus
20u00  Voor zijn oratorium over het leven van de apostel Paulus heeft de nog jonge Mendelssohn een romantisch antwoord gevonden op het barokke oratorium van Bach en Handel. De Paulus werd enthousiast ontvangen en maakte Mendelssohn de meest gevierde componist in Duitsland en Engeland. Laus Deo voert de Paulus uit ter gelegenheid van het 65 jarig jubileum, waarvoor medewerking wordt verleend door: Bernadeta Astari (sopraan),  Anne-Marieke Evers (alt), Frank Fritschy (tenor), Frans Fiselier (bas). De begeleiding wordt verzorgd door het orkest van Ars Musica en het geheel staat onder leiding van Gerben Budding. Prijs € 25,- | Vrienden van de Sint Jan € 22,50
 
 

 
STUDIOGONZ         Garenspinnerij, Turfsingel 36, Gouda, tel. 604954, www.studiogonz.nl.
IEDER WEEKEINDE OPEN
StudioGonz is ieder weekeinde open met elke vrijdag en zaterdag bands, DJ’s, thema-avonden of een gezellig StudioGonz Café! En om de week op zondag Lounge&Gaming. Genoeg te doen dus om je in de weekenden niet te vervelen.
iedere do.        DONDERSLAG CAFÉ, het weekend begint op donderdag.
iedere vr.+za.  STUDIOGONZ OPEN met StudioGonz Café.
vr. 27 okt. Up in the Air HALLOWEEN IT IS
za. 28 okt. Hot ’n Thirsty, org.Tribute Nights
zo. 29 okt. Death Theray + Undawn, Metal/metalcore
Let op: de standaard deurtijden van StudioGonz aangepast: do. van 20u00 tot 23u00. Vrijdag en zaterdag van 21u00 tot 00u00. Zie voor nadere informatie www.studiogonz.nl.
 
VARIA

za. 28 okt. HALLOWEENFEEST op de kinderboerderij
13-20u00 Het jaarlijkse Halloweenfeest op kinderboerderij De Goudse Hofsteden staat voor zaterdag 28 oktober van 11 tot 20u00 op het programma. Deze dag zijn er tal van activiteiten, zoals het uithollen van een pompoen met zo’n leuk gezichtje, het voorlezen van een spannend verhaal, deelname aan griezelige spelletjes, kruip door de griezeltunnel en kinderen kunnen komen knutselen. Iedereen die het Halloweenfeest bezoekt, mag verkleed komen en maak kans op een spannende prijs! Er vindt tweemaal een verkiezing plaats van de mooist of engst verklede deelnemer. Ben je nog niet eng of mooi genoeg? Dan is het mogelijk om geschminkt te worden tussen 13.00 en 16.00 uur. Ook is er verkoop van kalebassen en eetbare pompoenen.


za. 28 okt. NACHT VAN DE NACHT

Geniet van de duisternis tijdens De Nacht van de Nacht. Door heel Nederland zijn activiteiten in het donker. Verhalen bij het kampvuur, avondwandelingen, op zoek naar nachtdieren, sterren kijken, varen in het schemerdonker, workshops nachtfotografie en nog veel meer. Deze 8-ste Nacht van de Nacht wordt gehouden om aandacht te vragen voor het behoud van de donkere nacht. Kijk op www.nachtvandenacht.nl voor alle activiteiten bij je in de buurt.
 

WARENMARKTEN IN GOUDA
iedere di. WARENMARKT GOUDA-BLOEMENDAAL, Lekkenburg, 8u30-13u00.
iedere wo. WARENMARKT GOUDA-GOVERWELLE, Locatie Middenmolenplein, 8u30-13u00.
iedere do. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM, Markt, 8u30-16u00.
iedere do. KOOPAVOND, in de binnenstad, tot 21u00.
iedere za. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM, Markt, 8u30-17u00.
iedere za. STADSLICHT OP DE MARKT, van 20-22u30.
 
EXPOSITIES


ARTI LEGI    Markt 27, Gouda, tel. 0182-743050, www.artilegi.nl
t/m 5 nov.       AMSTERDAMSE LIMBURGERS IN ARTI LEGI

Met Jef Diederen, Ger Lataster, Lei Molin, Pierre van Soest. Dit najaar presenteert Arti Legi van 19 oktober tot en met 5 november de tentoonstelling Amsterdamse Limburgers. Er zal werk te zien zijn van vier Limburgse kunstenaars die allen na de tweede wereldoorlog van Limburg naar Amsterdam verhuisden en van daar uit naamsbekendheid verwierven: Jef Diederen, Ger Lataster, Lei Molin en Pierre van Soest. Zij behoorden tot een nieuwe generatie kunstenaars die de schilderkunst naar een ongebonden niveau hebben getild en die ook goed aansloot bij de internationale ‘mainstream’. Hun artistieke ontwikkeling heeft ieder van hen nationale en internationale bekendheid gebracht. Van alle kunstenaars is werk opgenomen in vele en bedrijfs- en particuliere collecties en bij musea in binnen- en buitenland. Dankzij contacten met de nabestaanden van deze toonaangevende kunstenaars heeft Arti Legi uit hun privécollecties de beschikking gekregen over een mooie presentatie van originele werken van deze Amsterdamse Limburgers. Van elk der kunstenaars toont Arti Legi tijdens deze verkooptentoonstelling een groot aantal originele schilderijen. Van 19 oktober t/m 5 november zal de tentoonstelling dagelijks geopend zijn van donderdag t/m zondag van 12-17u00. Zie ook www.artilegi.nl.
KUNSTUITLEEN GOUDA            Blekerssingel 40, Gouda, tel. 522746
t/m 28 okt. KUNSTUITLEEN GOUDA GAAT INTERNATIONAAL!
In de loop der jaren hebben bijzondere kunstwerken van internationale kunstenaars hun weg naar Kunstuitleen Gouda gevonden. In september en oktober exposeert de kunstuitleen werken van onder meer Pierre Alechinsky, Joseph Beuys, Louise Bourgeois, Enzo Cucchi, Cole Morgan, Pablo Picasso, Roger Raveel en Roland Topor. Speciale aandacht vragen we voor de Britse kunstenaar David Hockney (1937), die één van de bekendste kunstenaars van de wereld is. Thema’s in zijn werk zijn zwembaden, portretten en landschappen. Hockney is gefascineerd door de manier waarop wij kijken en probeert de ruimtelijkheid van wat we zien, bijvoorbeeld een landschap, te vangen door het in meerdere schilderijen naast elkaar vast te leggen. Hiermee probeert hij de beperking van het lineair perspectief te ontstijgen. De kunstenaar gebruikt altijd heldere lijnen en frisse kleuren. Zijn werk is dan ook een feest om naar te kijken. Overigens is hij niet alleen schilder, maar ook graficus. In het verleden maakte hij etsen en litho’s, maar tegenwoordig maakt hij fotocollages en digitale prenten met de iPad. In de tentoonstelling is ‘A Bigger Book’ te zien, de gesigneerde Limited Collector’s Edition met een boekstandaard van ontwerper Marc Newson.  Bovendien kunt u één van de iPad tekeningen bewonderen die David Hockney voor deze editie liet maken (oplage 250). Foto:David Hockney, Zonder titel, iPadprint, 100 x 80 cm., 2016. Openingstijden Kunstuitleen: wo. 13-17u00, do. 13-19u00, vr. 13-17u00 en za. van 11-15u00. U kunt uw auto parkeren op onze eigen parkeerplaats aan de achterzijde van het pand, te bereiken via de Boelekade. Zie voor meer informatie: www.kunstuitleengouda.nl.
SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com
t/m 31 dec. UNIEKE KRUISWEGSTATIES
Sinds 2014 wordt in de monumentale Goudse Sint-Janskerk een heel bijzondere expositie van 14 hedendaagse Kruiswegstaties tentoongesteld. De werken zijn vervaardigd door de Goudse beeldend kunstenaar Willem Hesseling. Hesseling heeft ruim een jaar gewerkt aan de serie schilderijen die de lijdensweg van Christus op een geheel eigen wijze weergeven. De vormgeving en uitvoering van deze werken is heel bijzonder en uniek. Sober kleurgebruik en grote emotionele zeggingskracht maken deze werken tot een indringend geheel, waar veel mensen herkenning in zullen vinden. In de Goudse Sint-Janskerk, die wereldberoemd is om zijn gebrandschilderde ramen, ontbrak juist dit gedeelte van het leven van Christus, waardoor ze een waardevolle toevoeging vormen. Een bijzonder project in een bijzondere plaats met als kenmerken kunst, cultuur, tolerantie en verbinding.
GALERIE DE HOLLANDSCHE MAAGD Oosthaven 28 tel. 0615386063
t/m 28 okt. WIL LOF, MONIEK MOLENAAR EN TOSCA SCHELTENS
De schilderijen van Wil Lof zijn abstracte composities die bij velen emoties oproepen. Haar schilderijen in acryl op canvas zijn een spel van lijnen, structuren en vlakken met vaak geabstraheerde vrouwfiguren. De beelden van Tosca Scheltens van vrouwen in beweging sluiten hier prachtig op aan. Net als de unieke zilveren sieraden van goudsmid Moniek Molenaar. U kunt Moniek Molenaar zaterdagmiddag 14 oktober in de galerie aan het werk zien. Tosca Scheltens is zaterdagmiddag 30 september in de galerie en Wil Lof zondagmiddag 1 oktober. Openingstijden do. en vr. 13-17u00, za. 11-17u00 en zo. 1 okt. 12u-17u00. www.dehollandschemaagd.nl.
 
Firma Van Drie, Achter de Kerk 13, Gouda. Open wo. t/m zo. van 12-17u00. Tel. 512665 Entree: gratis Voor meer informatie: www.firmavandrie.nl.

MUSEUM VOOR VREDE EN GEWELDLOOSHEID Turfmarkt 30, Gouda, 520385
t/m 10 feb. 2018  EXPOSITIE ‘VLUCHTEN NAAR GOUDA’
De grootste vluchtelingenstroom die ooit naar Nederland kwam was die van Belgische vluchtelingen aan het begin van de Eerste Wereldoorlog. Er kwamen toen een miljoen mensen naar ons land, van wie de meeste al snel terug konden keren. Toch bleven ongeveer honderdduizend Belgen de hele periode 1914-‘18 in Nederland. Tussen de duizend en tweeduizend vluchtelingen waren ondergebracht in Vluchtoord Gouda. Om deze geschiedenis te kunnen plaatsen, schetsen we de achtergrond van de eerste wereldoorlog en van het Belgische vluchtelingenprobleem. Het vluchtelingenprobleem in de huidige tijd komt in beeld door aandacht voor het werk van Vluchtelingenwerk Gouda.
EXPO TWEEDE WERELDOORLOG
Verzetsmuseum Zuid-Holland biedt een permanente tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog in Gouda en omstreken. Voor groepen en scholen gelden speciale tarieven en kunnen er rondleidingen worden verzorgd. Meer informatie over de openingstijden en rondleidingen is te vinden op www.verzetsmuseum-zh.nl.
MUSEUM VOOR VREDE EN GEWELDLOOSHEID   Turfmarkt 30, Gouda, 520385
t/m 31 dec.  EXPOSITIE: TALEN NAAR VREDE
In Museum voor Vrede en Geweldloosheid is de tentoonstelling te zien over vredesspreekwoorden: Talen naar Vrede. Hoe men denkt over vrede is onder meer af te lezen in de spreekwoorden. Iedere regio en land heeft zo zijn eigen uitdrukkingen, zoals in deze tentoonstelling te zien is. Alle spreekwoorden zijn geïllustreerd door Lex Dirkse en Len Munnik. Lex Dirkse was actief voor diverse milieuorganisaties en werkt als standup-cartoonist en maakt whiteboard animaties. Len Munnik is actief voor de vredesbeweging, milieu-, dierenrechten- en anti-apartheidsorganisaties en Politieke partijen. Hij tekent voor Trouw, Hervormd Nederland en OPZIJ. Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid hoopt met deze tentoonstelling op een vrolijke en kleurrijke manier te inspireren en tot nadenken aan te zetten. Tijdens de vredesweek (16-24 september) wordt deze expo onderbroken met werk van onder andere lokale kunstenaars die zich hebben laten inspireren door het thema van de vredesweek ‘de kracht van verbeelding’. Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid vind je in de Serre van het Verzetsmuseum Zuid-Holland, Turfmarkt 30, Gouda. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10-17u00, zaterdag 12-17u00. Zie ook www.verzetsmuseum-zh.nl en www.vredesmuseum.nl.

 
CURUSSEN/WORKSHOPS

Afrikaanse symboolkaarten en  tulpen  ▪  As- of gedenksieraden  ▪  Atelierruimte  ▪  Bandcoaching  ▪  Barista training  ▪  (Bas)gitaar  ▪  Bedrijfsuitjes  ▪  Beeldbewerking  ▪  Beelderige dames   ▪  Bloemschikken  ▪  Boekselen  ▪  Bonbons maken  ▪  Chocoladeschilderijen  ▪  Clownerie  ▪  Creatief met Zentangle  ▪  DJ-ing  ▪  Drummen   ▪  Edelsmeden  ▪  Fotografie  ▪  Fotoscrappen  ▪  Found poetry  ▪  Glaskralenkettingen  ▪  Glas-op-glas workshops  ▪  Helende Stem  ▪  Journals kaften  ▪  Keramiek  ▪  Kinderpartijtjes  ▪  Klank en schilderen  ▪  Kleur- en stijladvies  ▪  Kleurplaten voor volwassenen  ▪  Knutselen met chocola  ▪  Koffietraining  ▪  Kookworkshops  ▪  Kunstzinnige therapie en workshops  ▪  Lastechnieken  ▪  Make-up advies  ▪  Mandala’s tekenen  ▪  Massagetherapie  ▪  Mindfulness  ▪  Mozaïeken  ▪  Muzieklessen  ▪  Oerzang  ▪  Ontdekkingsworkshop  ▪  Piano en keyboard  ▪  Plateel rondleiding  ▪  Portrettekenen en -schilderen  ▪  Relatieworkshops  ▪  Renaissance tiles   ▪  Schilderen   ▪  Social media  ▪  Stempels maken  ▪  Tekenen  ▪  Vreemde paradijsvogels  ▪  Wandelen & workshops  ▪  Zang en singer/songwriting
▪  Zendala’s   ▪  Zentangle
Wat ga jij voor leuks doen?!
Bekijk alle creativiteit op www.groenehartcreatief.nl
 
HATHA & KASHMIR YOGA
Yoga kan door iedereen beoefend worden en vraagt geen speciale lenigheid. Ieder oefent op zijn/haar niveau. Het gaat vooral om de aandacht en betrokkenheid waarmee geoefend wordt en het plezier dat u erin heeft. Er worden geen prestaties verlangd. Het is ook mogelijk om een proefles mee te doen. Door regelmatige beoefening kan meer harmonie en balans op het gebied van gezondheid en mentale gesteldheid verkregen worden. De opbouw van de lessen is als volgt: korte ontspanning gevolgd door staande, zittende en liggende oefeningen (eventueel) meditatie en een eindontspanning. Op de maandagmiddag en dinsdagmorgen is er senioren yoga. De yogalessen worden gegeven in Gouda en in Stolwijk. Op maandag: 13u30, 19u30, 21u00; dinsdag: 10u30, 13u30, 17u45 en op donderdag: 18u30 en 20u00. Kijk voor meer informatie op www.yogametlies.nl.

DE BALZAAL       Groen van Prinsteresingel 44, Gouda www.debalzaal.nl
AGENDA DE BALZAAL
De agenda van De Balzaal van de Prins Willem Alexander kazerne ziet er voor de komende weken als volgt uit:
IEDERE WEEK
ELKE DI. AVOND: BIODANZA VOOR BEGINNERS
20u00 Inloop 19u40. Einde ca. 22u00.  Jij bent van harte welkom om met ons mee te komen dansen. 10 kennismakingslessen € 90,- (of eerste 3 x voor € 25,- daarna € 10,- – € 15,- per les). Na deze lessen weet je wat Biodanza met je doet of kan doen. Dus houd je van muziek en bewegen? Wil je minder in je hoofd zitten, maar lekker in je lijf? Kom kennismaken met Biodanza. Wil je met Biodanza kennismaken, maar kun je niet op dinsdag? Wellicht kun je ook op woensdagochtend of donderdagavond terecht.
elke di.avond  BIODANZA KENNISMAKINGSLESSEN
20u00. Inloop 19u40 Einde ca. 22u00
iedere wo.ochtend BIODANZA VOOR GEVORDERDEN
vanaf 9u15 Inloop 8u40. Einde: ca. 11u15
elke wo.avond BIODANZA VOOR GEVORDERDEN
20u00. Inloop 19u40 Einde ca. 22u00
iedere do.avond  BIODANZA VOOR GEVORDERDEN
20u00    Inloop 19u40. Einde ca. 22u00
Locatie: De Balzaal, Groen van Prinsterersingel 44, Gouda, telefoon Geny Wuestman 06-50569383. Zie ook www.debalzaal.nl
 
Bron: www.uitlopergouda.nl

Laatste nieuws