Drie Peugeot-dealers in ’t Groene Hart gaan fuseren. De Peugeot-dealers Boonstoppel in Waddinxveen, Van Jaarsveld in Montfoort en Hans Lammers met vestigingen in Aalsmeer, Mijdrecht, Woerden en Alphen aan den Rijn worden op 1 januari 2017 samengevoegd. De zes dealervestigingen gaan samen verder als Peugeot Groene Hart.
De zes vestigingen worden ondergebracht in een nieuwe Bv onder de naam Peugeot Groene Hart. Alle vier de eigenaren blijven eigenaar en verantwoordelijk voor hun eigen vestiging.  Het directieteam zal bestaan uit Arie Boonstoppel, Gerwin van Jaarsveld, Arie Kranenburg (mede-eigenaar bij Hans Lammers) en Hans Lammers. Samen met 88 medewerkers zijn zij verantwoordelijk voor de verkoop en het onderhoud van Peugeot in het Groene Hart.  ,,Deze fusie is essentieel voor ons bestaansrecht en met veel enthousiasme kijken wij uit naar 2017”, vertelt Gerwin van Jaarsveld.
Volgens de drie bedrijven zijn er met de fusie grote schaalvoordelen te behalen. Zo kan er bijvoorbeeld een gezamenlijk klantcontactcentrum worden opgezet. De niet-Peugeot-activiteiten blijven bij de individuele bedrijven. Zo is Boonstoppel ook Nissan-, Suzuki-, en Mitsubishi-dealer en Van Jaarsveld heeft een Profile-vestiging.
De aankondiging van de samensmelting van de Peugeot-dealervestigingen komt op een moment dat Peugeot in Nederland marktaandeel verliest en de verkopen in een grillige automarkt ziet teruglopen. Ook valt de fusie gelijktijdig met een mededeling van Peugeot Nederland dat het aantal showrooms van het Franse automerk in Nederland fors moet verminderen. Met een derde liefst, zo liet Rick Hermanns, recent aangetreden als nieuwe directeur van Peugeot Nederland onlangs weten.