Maandag en dinsdag is het meestentijds droog en wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Maandagmiddag en dinsdagochtend vroeg is er kans op een lichte regenbui. Maandag is het met 10 graden Celsius fris. Dinsdag is met 12 graden Celsius iets zachter. De wind is zwak tot matig en waait maandag uit noordelijke richtingen, dinsdag is de wind naar het zuidwesten gedraaid!
Vandaag is er een mix van zon en stapelwolken. De stapelwolken worden in de loop van de dag forser van opbouw, mogelijk kan er vanmiddag een bui uitvallen. Het wordt circa 10 graden Celsius in de Goudse regio. De noordwestenwind is over het algemeen zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.
Vanavond zijn er opnieuw (brede) opklaringen. Het koelt af naar circa 7 graden Celsius. Op beschutte plaatsen komt de temperatuur in de loop van maandagavond en aan het begin van de nacht naar dinsdag rond 4 of 5 graden Celsius uit. Aan de grond kan de temperatuur zelfs dalen tot iets boven het vriespunt. In de loop van de nacht naar dinsdag neemt de bewolking toe en loopt de temperatuur geleidelijk op.
Morgenochtend schijnt aanvankelijk nog af en toe de zon en kan er in de vroege ochtend een lichte regenbui vallen. Dinsdagmiddag neemt de bewolking vrij snel toe en in de avonduren neemt de kans op regen toe. De wind draait/krimpt via het westen naar het zuidwesten en neemt toe naar matig, windkracht 3 Beaufort. Het wordt circa 12 graden Celsius in Gouda en de omliggende dorpen.
Vanaf woensdag is er een afwisseling van uitgestrekte wolkenvelden en enkele zonnige perioden. Soms trekt een zwakke storing over het Groene Hartgebied, waardoor er soms een beetje lichte regen valt. Met een matige zuidwestenwind wordt opnieuw zachtere lucht naar onze regio aangevoerd. Woensdag en donderdag stijgt de temperatuur in de Goudse regio naar 14 graden Celsius. Vrijdag en in het volgend weekend is het met 11 of 12 graden Celsius in de middag iets frisser, maar dit is tevens de normale temperatuur voor begin november. De nachten worden daarentegen opnieuw zeer zacht met 9 of 10 graden Celsius, normaal is circa 6 graden Celsius.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda