Het is vandaag met een graad of 13 gevoelig kouder dan de afgelopen dagen. Het weerbeeld met buien en tamelijk veel wind maakt het er niet aangenamer op, voor het gevoel maakt de wind het zelfs nog iets frisser. Maandag en dinsdag is het overwegend bewolkt met af en toe een beetje lichte regen. De temperatuur loopt de komende dagen weer iets op. Woensdag en donderdag is het aangenaam herfstweer met zonnige momenten, met veel geluk blijft het dan op beide dagen. De maximumtemperatuur boekt door de zonnige perioden weer enige winst en vooral donderdag is het met 18 graden Celsius zeer aangenaam.


Een gebied met geclusterde regenbuien trekt van west naar oost over het Groene Hartgebied. De temperatuur ligt in de Goudse regio rond 11 graden Celsius en er waait een overwegend matige zuidwester, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Windvlagen tot ruim 40 km./uur zijn mogelijk.
Aan het eind van deze zondagochtend neemt de buiigheid in het Groene Hartgebied snel af. Het blijft overwegend bewolkt, maar de zon krijgt ook enkele kansen en zal deze kansen zeker incasseren. De wind draait/ruimt van zuidwest naar west en blijft matig, windkracht 4. De windvlagen kunnen wel iets sterker uitpakken in vergelijking met zondagochtend. Vooral aan het eind van de middag zijn uitschieters tot 50 km./uur mogelijk.
In de loop van de middag trekt een nieuw buiengebied vanaf de Noordzee het Groene Hart in. Bij de buien zijn ook een enkele onweersontladingen niet ondenkbaar. Tussen de buien door wordt het maximaal 13 graden Celsius. De westenwind is matig, windkracht 4 Beaufort. Wederom zijn windvlagen tot 50 km./uur mogelijk!
Vanavond is het bewolkt en volgen nog talrijke buien. Vooral later in de avond kunnen de buien een fel karakter hebben. In de nacht naar maandag nemen zowel de buien als de wind geleidelijk af. De minimumtemperatuur ligt rond 10 graden Celsius.
Morgen is het in eerste instantie geheel bewolkt. Bij ons in het oosten van Zuid-Holland is het morgenochtend overwegend droog. In de middag is het op een enkele lichte regenbui na droog en is er ook enige ruimte voor zonneschijn. Het wordt maximaal 15 graden Celsius in de Goudse regio. De wind waait uit het westen en is overwegend matig, meestentijds windkracht 3 Beaufort, soms even 4 Beaufort. De wind neemt aan het eind van de middag af naar zwak, windkracht 2 Beaufort. Maandagavond draait/krimpt de wind naar zuidwestelijke richtingen en wordt zeer zwak, windkracht 1 Beaufort.
In de nacht naar dinsdag is het geheel bewolkt met kans op een lokale lichte regenbui. Op de meeste plaatsen in het Groene Hart blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 13 graden Celsius in de Goudse regio, normaal is dit de maximumtemperatuur in deze tijd van het jaar. De zuidwestelijke wind is matig, windkracht 3 Beaufort.
Ook dinsdag is er veel bewolking en slechts sporadisch breekt de zon even door de bewolking heen. Er kan van tijd tot tijd een beetje lichte motregen vallen, maar de hoeveelheid is echter minimaal. De middagtemperatuur ligt evenals maandag rond 15 graden Celsius. De wind draait in de loop van de dag van zuidoost naar zuidwest en is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.
Woensdag gaat hoogstwaarschijnlijk een droge dag worden. Ook is er dan iets ruimte voor zonneschijn. Met een zwakke tot matige zuidwestenwind (2 tot 3 Beaufort) wordt relatief zachte lucht aangevoerd waardoor de temperatuur op kan lopen naar 16 graden Celsius in de Goudse regio.
Ook donderdag en vrijdag zien er naar het zich op dit ogenblik laat aanzien droog uit en is er genoeg ruimte voor de zon. Met 18 graden Celsius op donderdag is het circa 5 graden warmer dan normaal voor de tijd van het jaar. Vrijdag is het met 16 graden Celsius weer iets koeler.
In het volgend weekend neemt de kans op regen geleidelijk toe en volgt er een flinke afkoeling. Zaterdag blijft het met veel geluk overdag nog droog. Volgende week zondag is de kans op neerslag veel groter, bovendien wordt er dan een gure noordwester (5 Beaufort) verwacht. De middagtemperatuur blijft dan waarschijnlijk iets onder de grens van 10 graden Celsius!
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda