Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de SV Gouda huldigde voorzitter Jan Heuvelman – na zijn Nieuwjaarsspeech, met de plannen voor 2018 – ook de jubilarissen. In december had hij de even uit Engeland overgekomen Erik van Schaik al gehuldigd voor het 25 jarig lidmaatschap en daar kwam zaterdag Rolf Fikenscher bij. Geoffey Brouwer, eerder die dag actief met vader Hans en zoon Yeremy in de zondagnieuwjaarswedstrijd, was 40 jaar lid. Fokko Geukes, sinds zijn twaalfde lid en vooral bekend uit het scheidsrechterswereldje en ook vijf jaar grensrechter bij het eerste, ontving onder luid applaus zijn onderscheiding voor 70 jaar lidmaatschap uit handen van de voorzitter en zijn echtgenote. Fokko voegt zich bij een illuster rijtje van mannen die meer dan 70 jaar lid zijn, zoals Fred de Gruijl, Piet Kruisheer en het oudste lid Daaf de Jong.

Eerder die dag waren er vele nieuwjaarswedstrijden gespeeld.

Oud Gouda-Zondag 1 had onder leiding van coach Puck Pols geen moeite met een combinatie team van oud zondagspelers: 7-2. De doelpunten werden gescoord door Jeroen de Ruiter (1-0), Robert Pennings (2-0), Marcel de Winter (3-0), Wilbert Moons (4-0); rust; Marcel de Winter (5-0), Danny van Berkel (6-0 en 7-0), Yeremy Brouwer (7-1; kleinzoon Hans Brouwer) en Owen Fikenscher (7-2; kleinzoon Joop de Jong).

Een lang niet volledig Gouda 1 zag geen kans te scoren tegen oud Gouda, voornamelijk bestaand uit spelers van het derde, ook nog zonder hun ‘sterspeler’ Laurens Borg. Robert van Buren werd voor oud Gouda matchwinnaar met een fraai afstandsschot uit een counter vlak voor rust. Gouda 1 kwam niet verder dan een schot op de paal van Hoessein Ouahabi.

De jeugd was actief in wedstrijden met hun ouders en Gouda JO19-1 versloeg Gouda JO17-1 nipt met 5-4.

Bron en fotografie Hans Sanders

Beeldrechten: Hans Sanders.

Reageer op dit artikel