Het is altijd leuk om met je vriendjes en vriendinnetje naar de film te gaan.
Nog leuker is het om met al je vriendjes en vriendinnetjes uit de klas naar de film te gaan.
En dat zij hun ouders mee mogen nemen, maakt het wellicht nog leuker.
Cinema Gouda maakte dat woensdagmorgen mogelijk voor Rosalie Hofman, leerlinge van basisschool De Cirkel.  Cinema Gouda had voor heel haar klas, leerlingen en ouders zaal 3 gereserveerd. En wel voor de film Dikkertje Dap.
Het leukst was toch wel dat Rosalie zelf een rol in de film heeft.
,,We zijn benaderd door Mariska, de moeder van Rosalie, omdat haar dochter een filmrol heeft in Dikkertje Dap. De ouders belde voor een groepsreservering. De aanleiding en achtergrond vinden wij zo leuk dat we haar hele klas en ouders, zo’n zeventig in getal, hebben uitgenodigd voor een speciale en besloten voorstelling. Dan hebben ze alle ruimte en het rijk alleen. Het was een echt premièrefeestje. Met rode loper, feestelijke limonade en koffie/thee voor de ouders vooraf…”, aldus Nina Angkotta van Cinema Gouda.
 

Over Dikkertje Dap
Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen.
Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen.

Dikkertje Dap is gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt.
Reserveren kan via www.cinemagouda.nl of 0182-527773.
Op de frontfoto (van Mady van Luxemburg) filmster in dop Rosalie Hofman tussen haar klasgenootjes net voor de film Dikkertje Dap.