Het is de komende dagen mild decemberweer met maxima rond 8 graden met ook in de nachten temperaturen ver boven het vriespunt. Vandaag blijft het de gehele dag droog en morgen kan er weer een beetje regen vallen. Richting het volgende weekend wordt het met name in de nachten kouder, maar ook overdag wordt het iets kouder.
Vandaag blijft het droog. Het is half- tot zwaarbewolkt en slechts heel af en toe breekt de zon door. Het wordt opnieuw maximaal 10 graden Celsius. In de ochtend is het vrijwel windstil en in de middag steekt een zwakke tot matige zuidenwind op, windkracht 2 tot 3 Beaufort.
Dinsdag wordt een overwegend bewolkte dag en valt er af en toe lichte regen of lichte motregen. Vooral aan het einde van de middag en in de avond regent het van tijd tot tijd. Bij een matige zuidenwind (3 Beaufort) ligt de middagtemperatuur rond 8 graden Celsius.
Woensdag wordt eveneens een bewolkte dag. Daarbij kan wederom een beetje regen vallen. Met 9 graden Celsius is het nog steeds enkele graden te warm voor de tijd van het jaar.
Na woensdag wordt het geleidelijk iets kouder, met name in de nachten koelt het dan flink af. In het volgende weekend ligt de middagtemperatuur rond 5 graden Celsius en in de nachten kan het tijdens brede opklaringen plaatselijk een graadje vriezen.
Weersverwachting Goudse kaarsjesavond 2016
Zwaar bewolkt, fris, kleine kans op een lichte regenbui en weinig wind.
Weerspreuk van de dag: Fijne pels aan ’t wild, winter mild.
 
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda